Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «Ίριδα»

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΊΡΙΔΑ» ,σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ, για την περίοδο Μαΐου-Ιουλίου, πραγματοποίησε τις ακόλουθες δράσεις.
Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δυο ομάδες γονέων σε θέματα που αφορούσαν στην οικογένεια και την προσωπική ανάπτυξη-εξέλιξη των γονιών.  Κατόπιν, σχετικού αιτήματος του 3ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας, πραγματοποίησε τριήμερη παρέμβαση στους μαθητές της Δ’ τάξης με θέμα « Συνεργάζομαι, εκφράζομαι μέσα από το συναίσθημα μου.. Γινόμαστε μια ομάδα ».
Επίσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος εκπαιδευτικού του 5ου  Γυμνασίου, συμμετείχε στο σχεδιασμό των συναντήσεων project που συντόνιζε η εκπαιδευτικός των παιδιών με θέμα την αυτοέκφραση. Στο κλείσιμο αυτού του προγράμματος παρουσίασε στα παιδιά τη λειτουργία και φιλοσοφία του Κέντρου Πρόληψης και απάντησε στα ερωτήματα τους.
Επίσης, υλοποίησε τριήμερη εκπαίδευση των στελεχών της Κατασκήνωσης Αλεποχωρίου και για τις τρείς περιόδους. Συμμετείχαν συνολικά 55 παιδιά που εκπαιδεύθηκαν αναφορικά με το ρόλο τους στην κατασκήνωση, τις δυσκολίες που έχει και τη συνοδή αντιμετώπιση και αξιοποίηση τους.
Την καλοκαιρινή περίοδο και μετά τη λήξη του σχολικού έτους πραγματοποιήθηκαν δυο ομάδες, παιδιών και εφήβων αντίστοιχα στο Κέντρο.  Η ομάδα παιδιών, ηλικίας 9-12 ετών, παρακολούθησε το πρόγραμμα «Νιώθω, Εκφράζομαι, Γελώ, στη Ζωή μου Προχωρώ » που τους έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσουν συναισθήματα, προβληματισμούς, να μάθουν για την έννοια της πρόληψης και της ψυχοκοινωνικής υγείας.
Αντίστοιχα, η ομάδα εφήβων αποτελούνταν απο παιδιά, της Α’ και Γ’ Γυμνασίου. Οι θεματικές που καλύφθηκαν στις συναντήσεις αφορούσαν στην επικοινωνία, την έννοια της ομαδικότητας-συνεργασίας, τη χρήση του Διαδικτύου, και της διαφορετικότητας Το Κέντρο Πρόληψης επίσης υποδέχθηκε νέα αιτήματα βοήθειας και υποστήριξης σε μια ευρεία γκάμα ψυχοκοινωνικών θεμάτων. 
Στο τέλος αυτής της πολύ δημιουργικής και συνάμα δύσκολης χρονιάς , θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους εμπιστεύθηκαν για μια ακόμη χρονιά το Κέντρο μας, τις υπηρεσίες του και τους ανθρώπους του και έγιναν οι καλύτεροι κοινωνοί της δουλειάς μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο.

Πρόεδρος Δ.Σ. ¨ Ίριδα¨

Κολμανιώτης Ιωάννης,
Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ