Μολυσμένο κρουαζιερόπλοιο: 99 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού – Τι λέει Ελληνοαμερικάνος που βρίσκεται στο πλοίο

0

Επιπλέον 99 κρούσματα του Covid-19 διαγνώστηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, ανάμεσα στους επιβαίνοντες και ο Ελληνοαμερικάνος, Μάθιου Σμιθ.

Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού και παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, γνωστοποίησαν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιβάτες του πλοίου ζουν την δική τους «Οδύσσεια», καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις καμπίνες τους για περίπου 12 μέρες, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τους υπόλοιπους χώρους του κρουαζιερόπλοιου, ενώ η μόνη δυνατότητα που έχουν είναι να βγαίνουν κάποιες συγκεκριμένες ώρες στο μπαλκόνι της καμπίνας.

Μάθιου Σμιθ: «Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν ελέγξει για τον ιό»

Εγκλωβισμένος στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία λόγω του κορωνοϊού, βρίσκεται ο Ελληνοαμερικάνος Μάθιου Σμιθ μαζί με τη σύζυγό του.

Οι επιβάτες του πλοίου απαγορεύεται να βγουν μέχρι και από την καμπίνα τους και ο Μάθιου Σμιθ αναφέρει στον ΣΚΑΪ ότι νιώθουν σαν φυλακισμένοι, ενώ απαγορεύεται μέχρι και η επικοινωνία τους με άλλους ανθρώπους.

«Είμαστε ακόμα στην καμπίνα μας στο κρουαζιερόπλοιο. Η κατάσταση στην καμπίνα είναι η ίδια. Απλώς καθόμαστε και περνάμε χρόνο στο διαδίκτυο περιμένοντας να μας βγάλουν έξω. Μας λένε: «Μην βγείτε από την καμπίνα σας». Βλέπουμε τα μέλη του πληρώματος που μας φέρνουν το φαγητό και άλλα πράγματα. Μερικές φορές μπορούμε να βγούμε στο μπαλκόνι μας και υπάρχουν κάποιοι άλλοι στα δικά τους μπαλκόνια, αλλά δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους» ανέφερε ο κ. Σμιθ.

«Το τέλος της 14ης μέρας είναι σε 2 μέρες. Και μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος και είναι αρνητικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον ιό, ελπίζουμε τουλάχιστον τότε να μπορέσουμε να φύγουμε», τόνισε.

Ο κ. Σμιθ είπε ότι ακόμη δεν έχει ελεγχθεί εκείνος και η γυναίκα του για τον κορωνοϊό.

«Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν ελέγξει για τον ιό. Όλα είναι πιθανά, όμως δεδομένης της αλληλεπίδρασης που έχουμε με άλλους ανθρώπους στη διάρκεια της κρουαζιέρας και δεδομένης  απομόνωσης  λόγω καραντίνας, είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι  δεν έχουμε προσβληθεί».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.