Μεγάλη γιορτή για τα παιδιά των ειδικών σχολείων στο ΣΕΦ

0

Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε σήμερα, μια μεγάλη γιορτή για τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων της πόλης, στα γήπεδα προπόνησης μπάσκετ του Σ.Ε.Φ.
Η γιορτή διοργανώθηκε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά. Περιλάμβανε αθλητικές δραστηριότητες, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν από τον δημοφιλή καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν: το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, Λύκειο Πειραιά, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά, το 2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά «Άνοιξη», , το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά και το Ειδικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, ανακοίνωσε τη διοργάνωση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για αποφοίτους των Ειδικών Σχολείων τον Οκτώβριο, τα οποία περιλαμβάνουν σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής, συσκευασίας, κηπουρικής και ανθοκομικής. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα οκτάμηνο πρόγραμμα, στο οποίο μπορούν να εκπαιδευτούν τα παιδιά, να αποκτήσουν γνώσεις και ενδεχομένως να οδηγηθούν σε μία επαγγελματική αποκατάσταση.
Ο κ. Μώραλης, υπογράμμισε επίσης πως αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τονίζοντας πως ο Δήμος Πειραιά δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει για να στηρίζει τα Ειδικά Σχολεία. «Στην κατεύθυνση αυτή έχουν προετοιμαστεί από τη Δημοτική Αρχή αρκετές εκδηλώσεις για τα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας, με στόχο να εμπλουτιστούν και να γίνουν ακόμα περισσότερες» σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά. Μάλιστα, πρότεινε να υπάρχουν έξι – επτά ημέρες το χρόνο όπως η αρχή του νέου έτους, τα Χριστούγεννα, οι Απόκριες, το Πάσχα ενδεχομένως και άλλες, όπως είπε, ώστε να οργανώνονται οι γιορτές μαζί με τους καθηγητές. Γνωρίζω είπε ότι οι γονείς χαίρονται με τέτοιες εκδηλώσεις και γι’ αυτό κι εκείνοι είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν όπως επίσης και τα παιδιά.

Κλείνοντας ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Γιάννη Ζουγανέλη για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με την ευαισθησία που τον διακρίνει, ήρθε να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή και να δώσει χαρά στα παιδιά».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.