Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η “Ανατολή” αποχαιρετά τον Γιάννη Ιωάννου – Πότε θα γίνει η κηδεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πένθος είναι ακόμα βυθισμένη η Νέα Ιωνία μετά την απώλεια του καθηγητή και Προέδρου του ΟΠΑΝ Γιάννη Ιωάννου.

Επισημαίνεται ότι η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της Καλογρέζας, την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 11.30 πμ.

Ο Α.Γ.Σ. Ανατολή εξέδωσε την εξής “αποχαιρετιστήρια” επιστολή: “Συντετριμμένη ολόκληρη η οικογένεια της ΑΝΑΤΟΛΗΣ μόλις πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Γιάννη Ιωάννου. Γνωρίζαμε την πολύμηνη περιπέτειά του από την πάθησή του, αλλά ήμασταν βέβαιοι ότι θα έβγαινε νικητής, όπως νικητής ήταν σε κάθε φάση της ζωής του.

Τον γνωρίσαμε αρκετά πριν την ίδρυση του Συλλόγου μας, όταν διοργανώναμε αγώνες στίβου στο εγκαταλελειμμένο (τότε) Δημοτικό Στάδιο της Ν. Ιωνίας, στους οποίους συμμετείχε με αθλητές του. Τον γνωρίσαμε καθηγητή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τον ζήσαμε στον από κοινού αγώνα για την ίδρυση του Συλλόγου μας, στον οποίο υπήρξε ιδρυτικός προπονητής. Χωρίς κανένα αθλητικό όργανο, χωρίς αγωνιστικούς χώρους, χωρίς αποδυτήρια πάλευε για το Σύλλογο. Τότε που ψάχναμε χώρους προπόνησης στο Άλσος Βεΐκου, στο Άλσος Φιλαδέλφειας, στους δρόμους της Φιλοθέης, στο στίβο του Ολυμπιακού Σταδίου. Και κάθε χρόνο αναδείκνυε Πανελληνιονίκες, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Πάντοτε υπομονετικός, μεθοδικός και με τους δικούς του τρόπους κρατούσε τα παιδιά, τα οποία τα γαλουχούσε στη διεκδίκηση της διάκρισης μέσα από τις προσωπικές τους δυνάμεις, μέσα από την ευγενική άμιλλα.

 

Δείτε επίσης: Νέα Ιωνία: Βαθιά θλίψη για την απώλεια του Γιάννη Ιωάννου

 

Αυτά τα παιδιά μετά σπούδασαν, έγιναν επιστήμονες, σταδιοδρόμησαν, έγιναν οικογενειάρχες, και πάντοτε θυμόντουσαν τον αυστηρό προπονητή τους, ο οποίος γνώριζε την ψυχολογία του αθλητή και του πρωταθλητή, γιατί και ίδιος υπήρξε αθλητής και πρωταθλητής, φτάνοντας πολύ ψηλά, κατακτώντας βαλκανική νίκη.

Ο Γιάννης Ιωάννου ήταν μαζί μας στους κοινούς αγώνες για την κατασκευή του πολύπαθου Δημοτικού Σταδίου, στις πορείες και καταλήψεις.

Μετά την πολύχρονη προπονητική του θητεία διετέλεσε επί πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, φροντίζοντας για τη διοικητική στήριξη του Συλλόγου, όντας Διευθυντής στο 7ο Γυμνάσιο της Ν. Ιωνίας.

Άψογος κριτής αγώνων σε κάθε διοργάνωση του Συλλόγου και μαζί του πρόσφεραν πάντοτε εθελοντική εργασία όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου και αυτό αποτελούσε μεγάλη τιμή για το Σύλλογό μας.

Ο Γιάννης Ιωάννου κατάφερε ξεκινώντας από την πατρίδα του τη Λειβαδιά να έλθει στην πρωτεύουσα την Αθήνα και να στεριώσει, να αναγνωριστεί σε ό,τι ασχολήθηκε, να δημιουργήσει ζηλευτή οικογένεια. Η σύζυγός του Γωγώ, οι δύο θυγατέρες του η Κωνσταντίνα και η Χαρά, οι οποίες σπούδασαν και σταδιοδρομούν επαγγελματικά, αποτελούν μία δεμένη υποδειγματική οικογένεια, την οποία δεν ευτύχησε να δει σε μελλοντική της εξέλιξη.

Ο Γιάννης Ιωάννου πάλεψε πολύ με τους γιατρούς, με τα φάρμακα, με τους ενδονοσοκομειακούς ιούς, με τις πολλαπλές θεραπείες. Πάλεψε μαζί του και ολόκληρη η οικογένειά του. Δυστυχώς οι μάχες χάθηκαν. Οι αντίπαλοι αποδείχθηκαν ισχυρότεροι. Ήταν πολλές οι στιγμές, πολλές οι ημέρες, πολλά τα χρόνια που ήμασταν μαζί με το Γιάννη Ιωάννου στους κοινούς αγώνες. Γνωρίζουμε ότι η ανθρώπινη μνήμη μπορεί να λησμονεί τις φυσιογνωμίες. Τα έργα όμως των επιφανών ανθρώπων μένουν και αυτά θα θυμίζουν ότι υπήρξαν άνθρωποι, οι οποίοι θεμελίωσαν μεγάλα έργα, όπως η ίδρυση και η συνεχής παρουσία του Συλλόγου μας της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, η οποία παραμένει στο στερέωμα και τηρείται μέχρι αυτή τη στιγμή η υπόσχεση όλων των ιδρυτικών μελών, όπως και του Γιάννη Ιωάννου και της συζύγου του Γωγώς Μπίμη, ότι θα παλέψουμε για να μην δύσει ποτέ.

Ο Γιάννης Ιωάννου θα παραμείνει ανάμεσά μας.

Καλή αντάμωση Γιάννη.

Ήσουν ο δικός μας άνθρωπος που έφυγες πρόωρα, ίσως γιατί έχεις αλλού να συνεχίσεις

μία άλλη ζωή.”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ