Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Ενδοοικογενειακή βία – Μάσκα-19: Έτσι θα ζητούν βοήθεια από τους φαρμακοποιούς τα θύματα [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενδοοικογενειακή βία «Μάσκα-19»: Ένα ακόμα εργαλείο για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας δημοσίευσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής.

Συγκεκριμένα, όσες γυναίκες έχουν πέσει θύματα βίας ή σεξουαλικών επιθέσεων και αδυνατούν να ειδοποιήσουν τις αρχές θα μπορούν να πουν στον φαρμακοποιό τους τον κωδικό «Μάσκα 19» και εκείνος θα γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία στην οποία πλέον συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί της Αττικής. Στην περίπτωση που το θύμα αναφέρει τον κωδικό τότε ο φαρμακοποιός σημειώνει τα προσωπικά στοιχεία του θύματος, ώστε να ενημερώσει, με τη σειρά του, τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ότι εκείνο διατρέχει κίνδυνο.

Η γραμμή SOS 15900 αποτελεί μια υπηρεσία εθνικής εμβέλειας, την οποία στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που προσφέρουν άμεση βοήθεια 24 ώρες το 24ωρο, όλη τη διάρκεια του έτους και η οποία φέρνει το θύμα σε απευθείας επικοινωνία με φορείς αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Στο εξής, όσες γυναίκες αδυνατούν να επικοινωνήσουν οι ίδιες με το 15900 ή το email: [email protected], μπορούν να απευθυνθούν στο φαρμακείο της γειτονιάς τους για ασφαλή διαμεσολάβηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ