Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε «Αλεξάνδρα» και ΑΧΕΠΑ από ασυμπτωματικούς ασθενείς

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβληματισμό για την επόμενη ημέρα των νοσοκομείων τα οποία επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα προκαλεί η πληροφορία ότι σε τουλάχιστον δύο νοσοκομεία προσήλθαν για νοσηλεία ασθενείς οι οποίοι στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού.

Το πρώτο νοσοκομείο είναι το «Αλεξάνδρα» στο οποίο, την περασμένη Κυριακή, προσήλθε ασθενής μετά από απόπειρα αυτοκτονίας.

Ο εν λόγω ασθενής, για τον οποίο κρίθηκε ότι ήταν απαραίτητο να διασωληνωθεί, δεν είχε συμπτώματα κορωνοϊού και γι’ αυτό δεν αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα. Παρόλα αυτά του ελήφθη δείγμα, το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε ένα 24ωρο μετά με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ, να βρίσκονται σε καραντίνα επτά νοσηλευτές και έξι γιατροί.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αρχικά με μια 70χρονη η οποία νοσηλευόταν χωρίς συμπτώματα κορωνοϊού επί 10 ημέρες στην προπαιδευτική κλινική αλλά, όταν υποβλήθηκε σε τεστ ενόψει χειρουργικής επέμβασης στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί, διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό.

Στην ίδια κλινική, μάλιστα, είχε μεταφερθεί και ένας 81χρονος αφού το πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε αρνητικό αλλά όταν υποβλήθηκε σε δεύτερο τεστ αυτό βγήκε θετικό.

Αποτέλεσμα ήταν, τελικά, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο περισσότερα από 40 άτομα προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτες, τραυματιοφορείς κ.α.) να υποβάλλονται σε τεστ γιατί οι δύο θετικοί ασθενείς νοσηλεύονταν χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις για πολλές ημέρες.

Μετά τα δύο αυτά περιστατικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία ζητά τα νοσοκομεία να αποκτήσουν υποδομή ώστε να κάνουν στα εργαστήρια τους τον έλεγχο για κορωνοϊό «και όχι να περιμένουν ένα 24ωρο ή και περισσότερο να βγει η εξέταση από άλλα εργαστηρια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ