Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Παρέχει «γεύματα αγάπης» για τους αστέγους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τις εορταστικές μέρες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα προσφέρει «γεύματα αγάπης» στους αστέγους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με σκοπό να μη μείνει κανένας συνάνθρωπός μας μόνος του αυτές τις γιορτές. Η δράση υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού και με την οικονομική υποστήριξη της εταιρείας Procter & Gamble

Tην Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021, από τις 19:00’ έως τις 22:00’στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρόκειται να υλοποιήσει δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων και εργασίας στο δρόμο (streetwork)

Συγκεκριμένα κλιμάκια με κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα παρέχουν, σε όσους έχουν ανάγκη, ζεστά γεύματα, υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας, είδη ατομικής υγιεινής, είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, μέσα προστασίας από τον Covid 19 και ιματισμό.

  Συγχρόνως, θα δωθούν Πρώτες Βοήθειες, Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας και ενημέρωση στον πληθυσμό για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Υπολογίζεται ότι από την εθελοντική δράση θα ωφεληθούν περίπου 200 άτομα, ενώ παρόμοιες δράσεις θα υπάρξουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ