Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Φυλής: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για χορήγηση των οριστικών παραχωρητηρίων στους οικισμούς ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Να συντονίσουν τις ενέργειές τους, με σκοπό να πετύχουν την χορήγηση των οριστικών παραχωρητηρίων, αποφάσισαν, το βράδυ της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου 2021, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Άνω Λιοσίων και Φυλής, ο Σύλλογος Γεννηματά 2 και αρκετοί δικαιούχοι των δύο οικισμών.

Βασικός ομιλητής στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής, ήταν ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ενώ παρευρέθηκε ο πρώην Σύμβουλος της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μάριος Μουζάλας και υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΕΔ. Στην ανοιχτή συζήτηση επισημάνθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και αποφασίστηκε, με τη βοήθεια του Δήμου Φυλής, να ενταθούν οι προσπάθειες, τόσο σε θεσμικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργύρης Αργυρόπουλος, αφού υπενθύμισε τις διαχρονικές προσπάθειες του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ανέφερε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να συμβάλει σε τεχνικό επίπεδο, για τις συστάσεις ιδιοκτησιών και την αποτύπωσή τους στο Κτηματολόγιο, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση των οριστικών παραχωρητηρίων. Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για την επίλυση των θεσμικών αιτημάτων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και τα παραχωρητήρια προς τους δικαιούχους του Δήμου Φυλής.

 

 

Το γενικότερο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η συνάντηση είναι ότι, πέρα από τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, χρειάζεται ενότητα μεταξύ των οικιστών καθώς το πρόβλημα με τα παραχωρητήρια του Δήμου Φυλής δεν εμποδίζει την χορήγηση οριστικών παραχωρητηρίων στους δικαιούχους του ΟΕΚ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ