Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ανησυχητική πρόβλεψη από Τζανάκη: «Κορύφωση με 20.000 κρούσματα κορονοϊού στα μέσα Ιουλίου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την έξαρση του κορονοϊού που έχει καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων θα συμβεί στο διάστημα 15-25 Ιουλίου εκτιμώντας ότι στη μέγιστή τιμής τους θα κυμανθούν από τις 20.000 έως τις 22.000.

Όσον αφορά τον Αύγουστο η εκτίμηση του καθηγητή Τζανάκη είναι ότι θα υπάρξει μια βραδεία αποκλιμάκωση χωρίς, όμως, αυτό να είναι ξεκάθαρο 100% λόγω του ελληνικού καλοκαιριού που έχει αρκετούς γάμους αλλά και την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

«Θα παραμείνουμε και τον Αύγουστο ψηλά σε κρούσματα, μπορεί να μην φτάσουμε τις 25.000 αλλά δεν θα πέσουμε κάτω από τις 10.000» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τζανάκης.

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία

Μεταφέροντας την εικόνα από τα νοσοκομεία ανάφερε ότι καθημερινά ο αριθμός των εισαγωγών ανέρχεται στις 300-350, περιστατικά τα οποία, όπως είπε, διακινούνται πάρα πολύ γρήγορα και δεν επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

Ο Νίκος Τζανάκης εξέφρασε, τέλος, τη διαφωνία του με την απόφαση του ΕΟΔΥ να διακόψει τις ημερήσιες εκθέσεις και ανέφερε ότι θα πρέπει να δίδονται καθημερινά τα δεδομένα και να γίνεται μια περίληψη των αριθμών μια φορά την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ