Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά: Νέα μάχη για την υγεία της – Αλλάζει το τοπίο στο ΚΙΝΑΛ λίγο πριν τις εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόσυρσή της από τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε χθες η Πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Η ίδια εισήχθη προχθές το βράδυ εκτάκτως στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Σε δήλωσή της, ανέφερε σχετικά: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής». Τονίζει πώς «ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».  

 

Κύμα στήριξης

Στελέχη και οι έτεροι υποψήφιοι δηλώνουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ από το άκουσμα της αρνητικής εξέλιξης και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στέλνει από χθες το απόγευμα ευχές στην κυρία Γεννηματά για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνικά μηνύματα και οι ευχές που καταφτάνουν στην Χαριλάου Τρικούπη από κάθε περιοχή της χώρας- στενοί συνεργάτες της δείχνουν αιφνιδιασμένοι αλλά και σίγουροι ότι η «Γεννηματά είναι μαχήτρια, ξέρει να κοιτάζει κατάματα τον καρκίνο, να παλεύει και να κερδίζει».

Κανείς από το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται αυτήν την ώρα με την εκλογική αναμέτρηση του Δεκέμβρη. «Αυτήν την ώρα μας ενδιαφέρει η μάχη της Φώφης, είμαστε δίπλα της και ξέρουμε ότι έχει το δικό της τρόπο να κερδίζει», διαβεβαιώνουν με την σειρά τους κορυφαία στελέχη της Γεννηματά αλλά και οι τρεις υποψήφιοι -αυτήν την στιγμή- για την ηγεσία, οι κ.κ Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης. Και οι τρεις έχουν σταματήσει κάθε δράση προεκλογικού χαρακτήρα.

 

Δείτε επίσης: Έρχεται το “Ελλάς – ΗΠΑ – Συμμαχία”: Νέα αμυντική συμφωνία για τη χώρα – Συνάντηση Δένδια – Μητσοτάκη

 

Συζητήσεις για αναβολή των διαδικασιών

Στο παρασκήνιο, συζητείται ήδη πάντως το ενδεχόμενο αναβολής των εσωκομματικών διαδικασιών. Ορισμένοι συζητούν την αναβολή της εκλογής για μετά τις γιορτές (Ιανουάριος-Φεβρουάριος), ωστόσο τίποτε ακόμη δεν είναι βέβαιο. Ολα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της υγείας της Φώφης Γεννηματά αλλά και από τη βούληση των υποψηφίων. Τυπικά, απαιτείται απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ – προφανώς σε συμφωνία με τους υποψήφιους – και νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ ή κατά της αναβολής. Ωστόσο, άλλοι βουλευτές και στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα αναβολής των διαδικασιών.

 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την κυρία Γεννηματά πριν πάει στο γραφείο του και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της, ενώ αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Χθες, μετά την είδηση που προκάλεσε σοκ για τη νοσηλεία της κυρίας Γεννηματά και την εξέλιξη με την υγεία της, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί της, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση. «Επικοινώνησα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή», ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός στα social media.

 

 
[Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr και iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ