Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Συνεχείς βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος δεν έχουν οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ένας από τους οποίους στοίχισε χθες Κυριακή τη ζωή σε 31 Παλαιστίνιους σε κτίριο που επλήγη, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, ενώ απεσταλμένος των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Αφότου διατάχθηκε εσπευσμένη απομάκρυνση των αμάχων την 6η Μαΐου, την παραμονή της εισβολής αρμάτων μάχης στο ανατολικό τμήμα της πόλης, «σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Γάζας», που αριθμεί κάπου 2,4 εκατομμύρια κατοίκους -ή αλλιώς 800.000 άνθρωποι- «εξαναγκάστηκε να φύγει για ακόμη μια φορά», υπογράμμισε χθες ο επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), ο Φιλίπ Λαζαρινί.

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε οικογενειακό ακίνητο στον καταυλισμό προσφύγων Νουσέιρατ (κεντρικά), ανέφεραν πηγές στο νοσοκομείο Αλ Ακσά και η Πολιτική Προστασία στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Πολιτική Προστασία μπόρεσε να ανασύρει «τα πτώματα 31 μαρτύρων και 20 τραυματίες από τα συντρίμμια», ανέφερε ο εκπρόσωπός της Μαχμούντ Μπασάλ.

Στο βόρειο τμήμα του ερειπωμένου θυλάκου υπό πολιορκία, το νοσοκομείο Αλ Αχλί Αράμπ έκανε λόγο για τρεις νεκρούς σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ