Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στο Δημόσιο και με πτυχίο κολεγίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας κατατέθηκε στη Βουλή που προβλέπει τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ πτυχιούχων ιδιωτικών κολεγίων που είναι παραρτήματα αναγνωρισμένων ΑΕΙ του εξωτερικού (ΕΕ ή τρίτης χώρας).

Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζεται η προαναγγελθείσα εξίσωση των ιδιωτικών κολεγίων με το δημόσιο πανεπιστήμιο, την οποία προωθεί η κυβέρνηση.

Λόγω των ελλείψεων διδακτικού προσωπικού στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας δίνει το δικαίωμα διεκδίκησης θέσης, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στους κατόχους πτυχίων των κολεγίων. Οι πτυχιούχοι αυτής της κατηγορίας, από τη στιγμή της ψήφισης του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, θα γίνονται δεκτοί, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για προσλήψεις στην εκπαίδευση, εφόσον αναγνωριστούν από τα αρμόδια συμβούλια επαγγελματικών προσόντων.

Από τον περασμένο Οκτώβριο η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Παιδείας, προωθεί διαδικασίες αυτοματοποιημένης αναγνώρισης των πτυχίων κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων. ‘Ετσι, το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων θα αποδίδει άμεσα με αυτοματοποιημένες διαδικασίες στους αποφοίτους ξένων πανεπιστημίων και Κολεγίων, κατόπιν αίτησής τους, την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και ισοδυναμίας.

“Ποινές” για αυτούς που δεν αποδέχονται τον διορισμό τους 

Με το νέο νομοσχέδιο επανέρχονται και «ποινές» για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διορίζονται σε σχολεία ανά την Ελλάδα και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, λόγω αδυναμίας μετεγκατάστασης. Πλέον θα επιβάλλεται ο αποκλεισμός από τους διορισμούς και τις προσλήψεις για τρία έτη όλων των εκπαιδευτικών που αρνούνται τον διορισμό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ