Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Περιοριστικά μέτρα: Ανακοινώνεται η παράταση τους μέχρι και το Πάσχα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι και το Πάσχα, αναμένεται να ανακοινώσει, σήμερα Δευτέρα, η κυβέρνηση διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Στόχος είναι να διατηρηθεί στα ίδια χαμηλά ποσοστά η διασπορά του κορωνοϊού και να μην «ξεφύγει» βάζοντας σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εξετάζει, εκτός από επίταξη ιδιωτικών κλινικών, εφ όσον χρειαστεί, να κινητοποιήσει και τους ιδιωτικούς γιατρούς, όλων των ειδικοτήτων. Παράλληλα, ξεκινούν και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από 500 κινητά συνεργεία.

O βασικότερος στόχος είναι να μην υπάρχει εφησυχασμός και χαλάρωση των μέτρων μέχρι τα μέσα Μαΐου, όταν και θα κριθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Όλοι οι αρμόδιοι, υπουργοί όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι δεν θα πρέπει να χάσουμε αυτό που κερδίσαμε με κόπο, αφού είμαστε η χώρα της Ευρώπης με τη μικρότερη -λόγο περιοριστικών μέτρων- διασπορά του ιού.

Βάσει αυτού δεν τίθεται καν θέμα διακοπών του Πάσχα και αυτό θα πρέπει από τώρα να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι πολίτες, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Άλλωστε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το είπε ξεκάθαρα, αποκαλύπτοντας επί της ουσίας την ήδη ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης. Κατά την τακτική απογευματινή ενημέρωση χθες το απόγευμα, ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα εκδρομέων και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για εκδρομές το Πάσχα όταν υπάρχει ενεργό το μέτρο της απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ωστόσο, η παράταση του «λουκέτου» στα καταστήματα μέχρι τις 11 Απριλίου, αντί τις 6 του ίδιου μήνα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, γίνεται με την προοπτική να παραμείνουν σε ισχύ, με νέα απόφασή της κυβέρνησης, οι σχετικοί περιορισμοί των επαγγελματιών και καταστηματαρχών και την Μεγάλη Εβδομάδα. Για αυτό εξάλλου το λόγο δεν πρόκειται να αρθεί μέχρι τότε ο περιορισμός των μετακινήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ