Πανελλήνιες 2021: Μέχρι αύριο η διάθεση των self test στους υποψηφίους

0

Πλησιάζει η μέρα διεξαγωγής για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις και οι υποψήφιοι πρέπει να εφοδιαστούν τόσο με ψυχικές δυνάμεις, όσο και με τα απαραίτητα για την ασφαλή διεκπεραίωσή τους, μεταξύ αυτών και τα self test.

Στις 14 Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια και μια ημέρα αργότερα, στις 15 Ιουνίου 2021, για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

 

Δείτε επίσης: Πανελλήνιες 2021: Οδηγός “επιβίωσης” για τους υποψηφίους – Αναλυτικά τα μέτρα προστασίας

 

Όπως αναφέρεται, μέχρι αύριο Σάββατο 5/6 – εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων των φαρμακείων – μαθητές και εξεταστές μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δύο πρώτα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests).

 

Πότε πρέπει να γίνουν τα test

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

 

Δείτε επίσης: Πανελλήνιες 2021: Τι αλλάζει φέτος στις εξετάσεις – Δύο μηχανογραφικά και ελάχιστη βάση εισαγωγής

 

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τον κορονοϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.