Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: Δημόσια συγγνώμη από τον ιατροδικαστή ζητά η οικογένεια

0

Ο πατέρας του βρέφους, ο οποίος κατηγορήθηκε εσφαλμένα όπως αποδείχθηκε για βιασμό, ζήτησε από τον ιατροδικαστή κ. Μπουζιάνη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Για τραγικό σφάλμα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Έλαμψε η αλήθεια», δήλωσε ο πατέρας και συμπλήρωσε πως για εκείνο το «χτύπημα ήταν διπλό. Το κυριότερο είναι ότι έχασα το κοριτσάκι μου και το δεύτερο ότι πήγαν να με κατηγορήσουν ότι ήμουν βιαστής».

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αρουάν Μπάκρι, αποκάλυψε πώς θα κινηθεί η οικογένεια του βρέφους στη συνέχεια.

«Ούτε σε μηνύσεις θα προχωρήσουμε ούτε τίποτα. Με την προϋπόθεση ότι θα βγει ο Μπουζιάνης (σ.σ. ο ιατροδικαστής) και θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Εάν το κάνει εμείς θα σταματήσουμε εκεί αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος», δήλωσε ο δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Σύνδεσμος Σύρων θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το 11μηνο βρέφος

Επιβεβαιώνει, μιλώντας στο iefimerida.gr, την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του ιατροδικαστή Σπύρου Μπουζιάνη (ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα της υπόθεσης του 11 μηνών βρέφους) ο δικηγόρος της οικογένειας Ανουάρ Μπάκρι.

«Του δώσαμε διορία 3-4 ημερών το πολύ για να ζητήσει δημόσια συγγνώμη», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Μπάκρι και εξηγώντας τους λόγους προσφυγής στη δικαιοσύνη τόνισε: «Αυτό που συνέβη με αυτό με αυτό τον ιατροδικαστή ήταν δολοφονικό. Αυτή η δήλωση ήταν δολοφονική. Να λέει ότι υπάρχουν αδιάβλητες αποδείξεις ότι βιάστηκε το κοριτσάκι και ότι ουσιαστικά δολοφονήθηκε από τον πατέρα του». «Αυτά είναι υπόθεση Χάνιμπαλ. Δεν μπορούμε να το σκεφτούμε. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους», συνέχισε.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι ο πατέρας του παιδιού έχει συγχωρέσει τον ιατροδικαστή, αλλά εξηγεί ότι εκείνος εκ μέρους του Συνδέσμου Σύρων στην Ελλάδα επιμένει να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. «Ο πατέρας τον έχει συγχωρέσει και το δήλωσε δημόσια για όλη αυτή την ταλαιπωρία που υπέστη, για όλο αυτή την επίθεση που έκανε ο ιατροδικαστής γιατί ήταν άδικη, τον αφήνει να λογαριαστεί με τον Θεό, με τον Αλλάχ. Ο πατέρας ήταν πολύ καλός έδειξε την μεγάλη του καρδιά σαν κάθε Σύρος και τον συγχώρεσε. Εγώ υπέμενα ότι εμείς σαν Σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα θα προσφύγουμε και θα του δώσουμε ένα μάθημα το οποίο δεν θα ξεχάσει ποτέ», είπε συγκεκριμένα στο iefimerida ο κ. Μπάκρι.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που ο ιατροδικαστής ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μπάκρι απάντησε: «Του δίνω τρεις μέρες, 72 ώρες να ζητήσει συγγνώμη δημόσια για το κακό που έχει δημιουργήσει και για το λάθος αν θέλετε, απροσεξία. Αν δεν το κάνει αυτή την εβδομάδα, την άλλη εβδομάδα φουλ επίθεση, να του δοθεί το μάθημα».

Γρηγόρης Λέων: “Τραγικό σφάλμα όσα έγιναν με το νεκρό βρέφος”

Για «τραγικό σφάλμα» των ιατροδικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση του 11 μηνών βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Δεν τηρήθηκαν οι βασικοί ιατροδικαστικοί κανόνες. Από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να λάβουμε το ιατρικό ιστορικό. Αν αυτό είχε συμβεί και είχαν ενημερωθεί για την φαρμακευτική αγωγή και τον τρόπο λήψης της, θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά που ακολούθησαν» είπε αρχικά ο κ. Λέων.

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος ο κ. Λέων επισήμανε ότι «είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ανήκουν στο υπ. Δικαιοσύνης, προφανώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για το τραγικό σφάλμα που έκαναν».

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οποιαδήποτε πειθαρχικής τιμωρίας, αυτό θα το αποφασίσει η υπηρεσία τους. Δεν πρέπει να ξαναγίνει αυτό το τραγικό λάθος» τόνισε ο κ. Λέων.

Κλείνοντας ο κ. Λέων σημείωσε ότι «η ΕΛΑΣ έκανε σωστά την προανακριτική διαδικασία. Η αλήθεια βγήκε μέσα από την ίδια την διαδικασία. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, μην φοβίζουμε τον κόσμο ότι είμαστε έρμαιο στα χέρια ορισμένων ανθρώπων».

Οι γονείς του βρέφους και οι φίλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εστάλη η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα, στην οποία δεν έκαναν αναφορά σε «σεξουαλική κακοποίηση», ούτε καν σε «κακοποίηση», αλλά σε σωματικές κακώσεις από αμβλύ όργανο.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.