20 Απρίλιος 2021
Περισσότερα
  Αρχική Δήμοι Αττικής Δήμος Καισαριανής Κουφοντίνας: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις καταδρομικές επιθέσεις – Αυξάνονται τα μέτρα...

  Κουφοντίνας: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις καταδρομικές επιθέσεις – Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

  0

  Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από το μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων – που κορυφώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με το «χτύπημα στο Α.Τ. Καισαριανής – ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

  Μάλιστα, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε αναβάθμιση των δράσεων, ενώ πλέον στόχος – όπως φάνηκε από την «επίσκεψη» σε 9 μαγαζιά στο Παλαιό Φάληρο – δεν είναι μόνο οι τράπεζες, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ταχυμεταφορών.

  Γι’ αυτό και στη ΓΑΔΑ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη ανάμεσα στους επικεφαλείς αξιωματικούς και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας.

  Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται τα αστυνομικά τμήματα, δημόσια κτήρια, δικαστήρια κ.ά. που λόγω των συνθηκών είναι πιθανοί στόχοι.

  Επίσης, αναμένεται να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας των εμπλεκομένων στην υπόθεση του 11 φορές ισοβίτη για 13 δολοφονίες της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως δικαστικοί, εισαγγελείς κ.ά.

  Κομβικό ρόλο θα παίξουν οι υπηρεσίες της Ασφάλειας, τόσο στη συγκέντρωση πληροφοριών γύρω από πιθανές δράσεις όσο και με τη συγκρότηση ομάδων παρακολούθησης στόχων και συλλήψεων.

  Βέβαια, δεν πρόκειται για εύκολη αποστολή, καθώς – όπως αποδεικνύουν οι περισσότερες από 320 «παρεμβάσεις» (σ.σ. από τρικάκια, φθορές σε ΑΤΜ, γκαζάκια κ.ά.) – οι ομάδες των αντιεξουσιαστών καταφέρνουν να βρουν τρόπο δράσης κάτω από τη μύτη των αστυνομικών.

  Σχολιάστε το άρθρο

  Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
  Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.