Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μέχρι το 2022 τα φάρμακα – Έρχονται οι “μωβ” περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι προσπάθειες ειδικών και κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας συνεχίζονται με προαναγγελίες να αναφέρουν πως μέχρι το 2022 θα έχουμε τα φάρμακα, αλλά και πως ετοιμάζονται νέα μέτρα, όπως είναι οι “μωβ” περιοχές.

«Προσπαθούμε με τις κινητές μονάδες εκεί που έχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης σε συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι υπήρχε μεγάλη προσέλευση για την τρίτη αναμνηστική δόση.

Ιδανικά για να κάνουμε λόγο για ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού θα έπρεπε ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού να φτάσει το 70% και του ενήλικου πληθυσμού το 80%.

Από κει και πέρα, για τους επόμενους μήνες εκτός από τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθοριστικό ρόλο θα παίξει το εμβόλιο. Από τους πρώτους μήνες του 2022 αναμένονται τα πρώτα φάρμακα κατά του κορονοϊού, ωστόσο στόχος είναι να μην νοσήσει κανείς και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

 

Δείτε επίσης: Κορονοχρέη: Λύσεις με δόσεις – Ανάσες για τις οφειλές της πανδημίας

 

«Πέρυσι δεν υπήρχε το εμβόλιο και είχε γίνει επιλογή το ΕΣΥ να είναι μονοθεματικό. Πλέον έχουμε μοιράσει τις κλίνες, 50% για covid και 50% για non covid. Από τότε που ο καθένας μπορεί αν εμβολιαστεί δεν έχουμε επιλογή να κάνουμε το ΕΣΥ μονοθεματικό.

Δικαίωμα στο ΕΣΥ έχουν για να εγχειριστούν και άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν άλλες νόσους. Θωρακίζουμε το σύστημα υγείας, αλλά δεν πρόκειται άνθρωποι που νοσούν από άλλες αιτίες να μην έχουν πρόσβαση στο σύστημα για να υπάρξουν κενές κλίνες ΜΕΘ».

Τι είναι οι “μωβ” περιοχές

Το καθεστώς των «μωβ» περιοχών αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί επεξεργάζονται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού μέτρου στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές, δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες» περιοχές.

Κάποια από τα μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις «μωβ» περιοχές είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και η διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να συζητηθούν την Τρίτη στην επιτροπή των ειδικών, ώστε τελικά να αποφασιστεί αν θα προχωρήσει το μοντέλο των «μωβ» περιοχών.

 

 

[Με πληροφορίες από dikaiologitika.gr και iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ