Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Η “Αθηνά” χτυπά την Αττική – Βροχές και καταιγίδες σε πυρόπληκτες περιοχές

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Αθηνά» η οποία αναμένεται να δείξει τα «δόντια» της στην Αττική από σήμερα και κυρίως τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και κυρίως οι καταιγίδες οι οποίες είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, φαίνεται ότι θα σημειωθούν πολλά χιλιοστά βροχής στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας. Μάλιστα, πολλοί από τους κατοίκους της Εύβοιας που πλημμύρισαν από την βροχή τα σπίτια τους έχουν αναγκαστεί και έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους καθώς είναι αδύνατο να τα προσεγγίσουν λόγω της λάσπης.

«Ουσιαστικά όλη η εβδομάδα θα χαρακτηριστεί από τον άστατο καιρό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμως, οι πιο δύσκολες μέρες θα είναι η Τρίτη (1η κακοκαιρία)και η Πέμπτη-Παρασκευή (2η κακοκαιρία). Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εκδηλώνονται μπόρες, σποραδικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις» λέει στο protothema.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Συνεχίζοντας δε λέει: «Και την Τρίτη αλλά ιδιαιτέρως το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής , τα φιανόμενα θα είναι σχεδόν εκτεταμένα, θα επηρεαστούν και το Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά και το Αιγαίο και μάλιστα κατά περιόδους και κατά τόπους οι καταιγίδες θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και πλημμυρικά φαινόμενα ενώ φαίνεται ότι θα σημειωθούν πολλά χιλιοστά βροχής στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας».

«Την Πέμπτη και την Παρασκευή στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθεί και η Αττική με ισχυρές κατά περιόδους καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες μια πτώση της τάξεως των 4-5 βαθμών και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες και πολύ ισχυροί από την Πέμπτη ειδικά, με εντάσεις 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ στα πελάγη και ειδικά στο Ιόνιο» καταλήγει.

 

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τη σήμερα Τρίτη:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία βαθμιαία έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Δείτε επίσης: Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα: Σε τι οφείλεται η κίνηση στους δρόμους το τελευταίο διάστημα

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα βόρεια κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 4 και μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ προβλέπεται εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα κεντρικά και βόρεια το μεσημέρι ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις προμεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία έως 5 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 
[Με πληροφορίες από protothema.gr και dikaiologitika.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ