Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Γιώργου Πατούλη: “Θα επιδιώξω να συνεργαστώ με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Περιφέρειας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις κατευθύνσεις του σχεδίου του για την Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης.
Ακόμη, περιγράφει τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρει να υλοποιήσει το πρόγραμμά του και τάσσεται υπέρ των συνεργασιών.

Αναλυτικά, η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου και υπ. Περιφερειάρχη Αττικής, έχει ως εξής:

Κύριε Πατούλη, έχετε ήδη επισκεφθεί πολλούς δήμους της Περιφέρειας Αττικής και συνομιλήσατε με τους δημάρχους, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες. Τι σας έλεγαν; Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί τους;
Η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς. Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Μου το λένε καθημερινά συνάδελφοί μου αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, άνθρωποι σε κάθε άκρη της Αττικής που βιώνουν για περισσότερο από μια δεκαετία τις παθογένειες των αποτυχημένων Διοικήσεων. Δυστυχώς, χάθηκαν τεράστιες ευκαιρίες, σπαταλήθηκαν χρήματα και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Γι’ αυτό και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να κάνουμε μια Νέα Αρχή για την Αττική, με σχέδιο, εμπειρία, συνεργατικότητα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη προπάντων των πολιτών.

Σε συνέχεια της πρώτης ερώτησης, με ποιους τρόπους θα προσπαθήσετε να λύσετε τα προβλήματα που σας έθεσαν αν είστε στην διοίκηση της Περιφέρειας μετά τις εκλογές;
Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε την αποτυχημένη πολιτική που άσκησαν στην Περιφέρεια Αττικής, οι διοικήσεις του χθες. Η δική μου αυτοδιοικητική πρόταση στέλνει ένα πολύ καθαρό μήνυμα. Το μήνυμα της συνεργασίας. Το μήνυμα της ενότητας, της ειλικρίνειας και της ευθύνης. Πάνω σε αυτούς τους πυλώνες θα αναπτύξω το σχέδιό μου για να μεταβεί η Αττική σε μια νέα εποχή. Σε μια εποχή με αναπτυξιακή προοπτική που θα έχει στο επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των τοπικών  κοινωνιών. Με έμφαση στην πρόληψη και το σχεδιασμό, αλλά και στην εκτέλεση των απαραίτητων έργων υποδομής δεσμεύομαι για την υλοποίηση μιας ενιαίας στρατηγικής που θα αγκαλιάζει και τους 66 Δήμους της Αττικής.

Γενικότερα, ποιοι είναι οι τομείς που θα εστιάσετε αν είστε ο επόμενος Περιφερειάρχης;
Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με ξεκάθαρες κατευθύνσεις:

  • την αποτελεσματική πολιτική προστασία,
  • τη σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων,
  • την ασφάλεια του πολίτη,
  • την ανάδειξη και επένδυση στο καλό πρόσωπο της Αττικής,
  • την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη βελτίωση της καθημερινότητας,
  • την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με έμφαση την τοπική ανάπτυξη και στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ως δήμαρχος κατηγορήσατε την τωρινή διοίκηση της Περιφέρειας για μεροληψία απέναντι στο δήμο Αμαρουσίου. Ποιες εγγυήσεις δίνετε εσείς σε όσους ίσως έχουν τέτοιο “φόβο” απέναντί σας;
Όπως σας είπα ΕΜΕΙΣ δε θα παίξουμε παιχνίδια στις πλάτες των Δήμων και κατ’ επέκταση στις πλάτες της ίδιας της κοινωνίας. Για εμάς η συνεργασία είναι πάνω από κόμματα, πάνω από χρώματα. Είναι υπεύθυνη στάση και χαρακτηρίζει τη διαδρομή μας. Στην Αυτοδιοίκηση είμαστε χρόνια. Μας γνωρίζουν καλά. Δεν είμαστε ούτε χθεσινοί, ούτε σφετεριστές – οπορτουνιστές.

Είναι κοινή παραδοχή το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει το ΕΔΔΥΠΠΥ στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα δικό σας “παιδί”. Έχετε κάποιες σκέψεις για την εξέλιξή του και μέσω της Περιφέρειας;
Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας πρόκειται για αυτό που λέμε: «καλή πρακτική» στου κόλπους της αυτοδιοικητικής οικογένειας. Είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που λειτουργεί από το 2004, με 220 μέλη Δήμους, απλώνοντας ένα τεράστιο δίχτυ κοινωνικής προστασίας για χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα. Ως πετυχημένο παράδειγμα αυτοδιοικητικής λογικής βρίσκεται άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή επανεκκίνηση που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Αττική.

Σας ανησυχεί το διάστημα ανάμεσα στις εκλογές (τέλος Μαΐου) και την ανάληψη των νέων διοικήσεων (1η Σεπτεμβρίου), καθώς είναι πρόσφατος και ο εφιάλτης των πυρκαγιών;
Με την ανάληψη των καθηκόντων μας θα ξεκινήσουμε άμεσα την εφαρμογή του σχεδιασμού μας για την Αττική, διαμορφώνοντας μια Νέα Αρχή που θα βασίζεται σε στρατηγικούς άξονες ανάπτυξης, επιδιώκοντας μετρήσιμα αποτελέσματα, χωρίς άλλο χάσιμο χρόνου.
Μέχρι τότε, θα παρακολουθούμε από κοντά τα γεγονότα και θα παρεμβαίνουμε θεσμικά όπου χρειάζεται.

Με την Απλή Αναλογική μοιάζει εξαιρετικά πιθανό να απαιτηθούν συνεργασίες με άλλες παρατάξεις. Έχετε προχωρήσει σε κάποιες προγραμματικές συμφωνίες;
Η λογική της συναίνεσης και της συνεργασίας είναι στο DNA μου. Γι’ αυτό, ανεξαρτήτως εκλογικών ποσοστών, εφόσον οι πολίτες της Αττικής με εκλέξουν περιφερειάρχη, θα επιδιώξω να συνεργαστώ με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της περιφέρειας. Με όλους τους συναδέλφους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με τους δημάρχους, χωρίς να κάνω κανενός είδους διάκριση.
Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Ο δρόμος της συνεννόησης, της συνεργασίας και της συμμετοχικότητας για να υπερβούμε τα κοινά προβλήματα και να δώσουμε εφικτές λύσεις, στηρίζοντας στην πράξη τις τοπικές μας κοινωνίες.

Σας “αγχώνει” ότι δεν έχετε χάσει καμία εκλογική αναμέτρηση;
Κάθε μάχη είναι ξεχωριστή για εμένα. Τη δίνω μέχρι τέλους και με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς άγχος, αλλά με προσήλωση και στρατηγική.

Τέλος, ως πολίτης, ποιο θα ήταν το πρώτο κριτήριο που θα έπρεπε να πληρούσε ένας υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής για να τον ψηφίσετε;
Η Αττική χρειάζεται μια νέα αρχή. Μια νέα, ικανή και αποτελεσματική Διοίκηση, που θα μπορεί να κάνει έργο. Αυτό θα πρέπει να είναι το κριτήριο των πολιτών. Να επιλέξει αυτούς που μπορούν και έχουν αποδεδειγμένα «ένσημα» διοικητικής αποτελεσματικότητας, μετρήσιμου αποτελέσματος και ορθής διαχείρισης. Όλα αυτά συμπυκνώνονται σε μια λέξη: Αφοσίωση.
Με αφοσίωση, δίπλα στην κοινωνία, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα της και δίνοντας λύσεις,  ο επόμενος περιφερειάρχης μπορεί να κάνει τη διαφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ