Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

“Γαλάζια” αντεπίθεση: “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” το δίλημμα της Ν.Δ. στο δρόμο προς τις εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετωπική και εφ’ όλης της ύλης θα είναι η σύγκρουση της Πειραιώς με την Κουμουνδούρου στο δρόμο προς τις κάλπες, με το Μαξίμου να επιδιώκει τη σύγκριση με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ την 4ετία 1015-2019.

“Γαλάζια” στελέχη υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο πρωθυπουργός για τον οποίο επισημαίνουν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα και τη συνέπεια.

Η συγκεκριμένη στρατηγική μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με δεδομένο ότι η χώρα οδηγείται, λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής σε μια εκλογική αναμέτρηση δύο γύρων.

Προτεραιότητα για το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι να ακυρώσει το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ “με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή” προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι δεν θα υπάρξουν συνθήκες πολιτικές αστάθειας.

Στο πλαίσιο αυτό, τόσο στα θέματα της διαφάνειας, όσο και της οικονομίας, η Ν.Δ. απαντά με τη “μεγάλη εικόνα” που δεν είναι άλλη από τη σύγκριση με τα χρόνια που ήταν αυτή κυβέρνηση, σε σχέση με τη διακυβέρνηση Τσίπρα.

“Η σύγκριση αυτών που πετύχαμε εμείς σε σχέση με την περιπέτεια που έζησε η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ είναι καταλυτική”, έλεγε στον “Χτύπο”, “γαλάζιος” βουλευτής, ο οποίος δεν έκρυβε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως εξηγούσε οι πολίτες είναι πλέον σε θέση να καταλάβουν καλύτερα από ποτέ με ποιον πρωθυπουργό και με ποια κυβέρνηση υπάρχουν καλύτερες προοπτικές και για τους ίδιους και για την οικονομία.

 

Επί προσωπικού

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου έχει λάβει την απόφαση να πάει στις εκλογές σε μια προσωπική μονομαχία ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” σύμφωνα με τα στελέχη της Ν.Δ. ναι μεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, αλλά από την άλλη αναδεικνύει δύο διαφορετικά μοντέλα για την Ελλάδα του αύριο.

Όπως υποστηρίζουν από τη μια βρίσκεται η Ελλάδα της ανάπτυξης και της ευμάρειας και από την άλλη η Ελλάδα που είναι προσκολλημένη σε ιδεοληψίες που την κρατάει προσκολλημένη στο χθες.

Με τον τρόπο αυτό, το κυβερνητικό στρατόπεδο ευελπιστεί να περάσει το μήνυμα ότι μόνον η Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός έχουν σχέδιο προκειμένου να μπορέσει η χώρα να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός.

 

Διαχειριστική επάρκεια

Η σύγκριση έχει ως στόχο να αναδείξει το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα σε μια εποχή μεγάλη προκλήσεων και απειλών όπως αυτή που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή δείγματα τόσο με την διαχείριση της πανδημίας όσο και της ενεργειακής κρίσης, καθώς στάθηκε στο πλευρό των πολιτών.

Με βάση αυτό ως δεδομένο, το κυβερνητικό στρατόπεδο θα συνεχίσει το άγριο “σφυροκόπημα” στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση στη διαχειριστική ανεπάρκεια -όπως την χαρακτηρίζουν-, που επέδειξε από το 2015 έως το 2019.

Η στρατηγική αυτή γίνεται εμφανής από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανοίγει θέματα που “δείχνουν” τις μεγάλες αδυναμίες τόσο του κ. Τσίπρα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ από την οικονομία έως το μεταναστευτικό.

 

Παράγοντας σταθερότητας

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταστήσει σαφές ότι είναι παράγοντας σταθερότητας και για τον λόγο αυτό “χρεώνει” στον κ. Τσίπρα τοξικό και διχαστικό λόγο που οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες.

“Δεν επιδιώκω τη σύγκρουση αλλά τη σύγκριση”, έχει ξεκαθαρίσει ουκ ολίγες φορές ο πρωθυπουργός, ο οποίος με τον τρόπο αυτό στέλνει το μήνυμα ότι αποτελεί τον εγγυητή για καλύτερες ημέρες.

Έμφαση δίνεται στη μείωση των φόρων που πέτυχε η Ν.Δ. στην τετραετία που είναι στο τιμόνι της χώρας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που στη δική του τετραετία οδήγησε στην αφαίμαξη της μεσαίας τάξης.

 

 

Επιβολή ατζέντας

“Γαλάζια” στελέχη τονίζουν ότι στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός καταφέρει να επιβάλλει τη δική του ατζέντα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η Ν.Δ. θα κερδίσει την αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες.

Αναγνωρίζουν ωστόσο, ότι είναι πρόβλημα μια ατζέντα που θα επικεντρώνεται στο θέμα της ΕΥΠ και των παρακολουθήσεων, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα ευνοούσε τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να μειώσει την “ψαλίδα” της διαφοράς.

Το μήνυμα πάντως που εκπέμπει η Ν.Δ. είναι ότι δεν φοβάται τη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα διαφάνειας, με τα “γαλάζια” στελέχη να κάνουν λόγο για “αφωνία Τσίπρα” στη Βουλή.

Όπως τονίζουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στα όσα γίνονται στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες με αιχμή τα sms Καλογρίτσα -Παππά για το περίφημο ΣΥΡΙΖΑ Channel.

 

Καθημερινότητα

Οι επιτελείς του Μαξίμου υπενθυμίζουν ότι εντολή του πρωθυπουργού σε βουλευτές και στελέχη είναι η προβολή του κυβερνητικού έργου, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

Εκτιμάται μάλιστα, ότι οι αλλαγές που έγιναν τόσο στην οικονομία όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών, θα ενισχύσουν την απήχηση της Ν.Δ. και θα τη φέρουν πιο κοντά στον στόχο της αυτοδυναμίας.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ