Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα νέα μέτρα ενόψει Πάσχα – Εξετάζεται αύξηση προστίμου

0

Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα αυστηρότερα μέτρα στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Ενδεικτικές εξάλλου είναι οι τοποθετήσεις του Στέλιου Πέτσα, του Κώστα Καραμανλή και του Γιάννη Πλακιωτάκη σχετικά με τους περιορισμούς που εξετάζονται για το Πάσχα σε αυτοκινητοδρόμους, διόδια, πλοία, αλλά και στις μετακινήσεις εντός δήμου με τις σχετικές βεβαιώσεις και τα sms.

Τι αλλάζει σε βεβαιώσεις και sms – Σκέψεις για αύξηση προστίμου

Συνολικά 10 φαίνεται πως θα είναι τα μέτρα στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα ληφθούν στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις ημέρες του Πάσχα. Ηδη μετά από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου οι εκκλησίες θα κάνουν κλειστές για τους πιστούς λειτουργίες την Μεγάλη Εβδομάδα.

Μάλιστα ενδεικτικό τις αυστηροποίησης και της διάρκειας των μέτρων είναι για τις μετακινήσεις με ΙΧ και μέσα μαζικής είναι πως θα ισχύουν έως τις 31 Μαΐου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές εξετάζουν εκτός από την αύξηση και την αυστηροποίηση των ελέγχων από την αστυνομία, υπάρχουν σκέψεις για αύξηση του προστίμου σε όσους κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Εξετάζεται το ενδεχόμενο στην περίπτωση που διαπιστώνεται ή υπάρχει πρόβλεψη απόπειρας μαζικής εξόδου πολιτών, να αυξηθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ, ακόμη και στο διπλάσιο, για όσους εντοπιστούν να κινούνται στα εθνικά και περιφερειακά οδικά δίκτυα χωρίς σαφή αιτία και προορισμό.
Παράλληλα εξετάζεται και η μείωση του ορίου στις συναθροίσεις (τώρα επιτρέπεται έως 10 άτομα), προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις σε παρέες τις ημέρες του Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά τις βεβαιώσεις εξόδου και τα sms τα πιθανότερα σενάρια είναι:

  • Να επιτρέπονται οι χειρόγραφες βεβαιώσεις μόνο στους ηλικιωμένους που δεν έχουν τη δυνατότητα αποστολής sms.
  • Στα γραπτά μηνύματα ενδεχομένως να μπει πλαφόν στα 2 την ημέρα.
  • Θα μειωθεί και το χρονικό όριο των μετακινήσεων που θα εξασφαλίζουν οι πολίτες μέσω βεβαιώσεων και sms.
  • Εξετάζεται να υπάρξει περιορισμός για τις μετακινήσεις εκτός Δήμων μόνιμης κατοικίας, προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις το Πάσχα.
  • Τέλος η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη, αν χρειαστεί, να κλείσει τα διόδια.

Πέτσας: Νέα μέτρα τα επόμενα 24ωρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα, ενώ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται άμεσα, μέσα στα επόμενα δύο με τρία εικοσιτετράωρα, ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων.
«Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα.Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση… Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα γίνει με τα διόδια το Πάσχα

«Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια… στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση» ανέφερε ο κ.Πέτσας. Σχετικά με τις καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση… Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

Πάντως ο κ.Πέτσας έδωσε και μία νότα αισιοδοξίας λέγοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει ταυτόχρονα και τα μέτρα αποκλιμάκωσης, τα οποία θα έρθουν μόλις δώσουν το σήμα οι ειδικοί. Ετσι θα είναι όλα έτοιμα για την άμεση εφαρμογή τους.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.