Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη για τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τη ψυχολογική υποστήριξη των δημοτών του, ο Δήμος Μαραθώνα μεριμνά και παρέχει υπηρεσίες για συμβουλευτική, τις δύσκολες μέρες που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες βρίσκονται:

  • στο Κέντρο Κοινότητας καθημερινά στο τηλέφωνο: 2294069800 (εσωτ.1 και 6).
  • στο Νομικό Πρόσωπο «Τετράπολις» καθημερινά στο τηλέφωνο: 294067630.

Επίσης όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία προσφέρεται βοήθεια μέσω της πλατφόρμας melapus, «δωρεάν τηλεψυχιατρική βοήθεια για την πανδημία του κορωνοϊού» στη διεύθυνση: https://sessions.melapus.com.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας κοινοποιεί Οδηγίες Ψυχολογικής Υποστήριξης των Πολιτών, λόγω των μέτρων περιορισμού και αυτοπεριορισμού που λήφθηκαν με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου COVID-19. Οι οδηγίες εκπονήθηκαν από την Α ́ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου λειτουργεί καθημερινά από 10.00π.μ. έως 08.00μ.μ., τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 2107297957.

Τέλος, ο υποχρεωτικός περιορισμός στο σπίτι είναι διπλά δύσκολος για όσες και όσους βιώνουν βία μέσα στην οικογένεια – κυρίως γυναίκες και παιδιά. Η Γραμμή SOS 15900 λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο και δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν με εξειδικευμένο προσωπικό. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected].

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ