Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Συνεδριάζει η Επιτροπή Ειδικών – Η μουσική στην εστίαση και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου συνεδριάζει η επιτροπή ειδικών, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται η μουσική στην εστίαση και η άρση ή η μείωση των ωρών της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Καθώς ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμη ανάμεσα μας, φαίνεται ότι και τα δύο αυτά ζητήματα, πηγαίνουν για την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη, η κυβέρνηση εξετάζει την χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά το μέτρο θα διατηρηθεί ως έχει μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από το ισχύον, δηλαδή είτε στη 01:00 τη νύχτα είτε στη 01:30. Εξετάζεται παράλληλα, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30-05:00) να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Η κυβέρνηση παράλληλα εξετάζει και το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης, πιθανότατα στα τέλη Ιουνίου.

 

Δείτε επίσης: Κικίλιας: Πάνω από 20% οι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα – “Πρότυπο” τα νησιά

 

«Επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι καινούριο. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου πιστεύω θα μείνει ως έχει», δηλώνει η Αριστοτελία Πελώνη, ενώ προσθέτει: «Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Η πανδημία, ωστόσο, παραμένει και οφείλουμε -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες, να αξιοποιούμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και να πάρουμε στα χέρια μας την ασπίδα που μας προσφέρει η επιστήμη με τα εμβόλια».

 

[Πηγή: reader.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ