Κικίλιας: Πάνω από 20% οι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα – “Πρότυπο” τα νησιά

0

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας σύμφωνα με όσα ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι σταθερά πλέον γίνονται στη χώρα μας πάνω από 100.000 εμβολιασμοί ημερησίως, ενώ αναφερόμενος στα επιδημιολογικά στοιχεία, τόνισε ότι «σε όλες τις περιφέρειες της χώρας παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιδημία έχει τελειώσει».

Έως και και χθες οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα ανέρχονταν σε 5.751.115. Ειδικότερα, και όσον αφορά στο σύνολο της χώρας το 35,5% των πολιτών έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση και το 20,3% έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Υγείας.

 

Δείτε επίσης: Εμβολιασμοί: “Ελευθερώνονται” τα Pfizer και Moderna για τις ηλικίες 18 – 29 – Πότε ανοίγουν τα ραντεβού

 

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς στα νησιά, τονίζοντας ότι πριν από την έναρξη του, κατά μέσο όρο είχε εμβολιαστεί με μια δόση το 22% των πολιτών, ενώ σήμερα έχουν κάνει την πρώτη δόση το 40% των πολιτών. Όπως εξήγησε, το 13% των πολιτών στα νησιά είχαν εμβολιαστεί πλήρως πριν την επιχείρηση, ενώ τώρα και μετά την εφαρμογή της, το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 27%. Μάλιστα ανέφερε, ότι στη Λευκάδα, την Θάσο, την Πάρο, την Μύκονο και την Σαλαμίνα, ο αριθμός των ραντεβού και απορρόφησης των εμβολίων είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός, φτάνοντας το 100%.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους 18 -29

Στην ταχύτερη οικοδόμηση του τείχους ανοσίας στην Ελλάδα θα συμβάλλουν και οι εμβολιασμοί για την ηλικιακή ομάδα των 18 έως 29 ετών για την οποία αναμένονται οι ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα.

 

Δείτε επίσης: Στην Αστυπάλαια ο Κ. Μητσοτάκης – Το πρώτο “smart” και “πράσινο” νησί στη Μεσόγειο

 

Οι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορούν να εμβολιαστούν με τρία εκ των τεσσάρων εμβολίων, με όλα δηλαδή εκτός του AstraZeneca. Όπως σημείωσε χθες ο κ. Κικίλιας, οι άνω των 18 θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους σε δύο ηλικιακές κατηγορίες. Η μια ομάδα θα αφορά τους 25 έως 29 ετών και η άλλη τους 18 έως 24 ετών.

 

[Πηγή: iefimerida.gr ]

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.