Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΠΕΠΕΝ: Ανεστάλη η απεργία – Ταλαιπωρία για με ουρές και καθυστερήσεις για τους επιβάτες των πλοίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ταλαιπωρία σήμερα για εκατοντάδες πολίτες που θέλησαν να ταξιδέψουν με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών.

Ταξιδιώτες που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο λιμάνι για να ταξιδέψουν προς τους προορισμούς τους με τα πλοία, βρέθηκαν ξαφνικά εγκλωβισμένοι, με τα πλοία δεμένα και την είσοδό τους σε αυτά και τον απόπλου να μην επιτρέπεται, με τα μέλη της ΠΕΠΕΝ να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ΠΕΠΕΝ ήθελε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη αλλά όχι καταχρηστική και τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου!

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη δικαστική απόφαση, καλώντας συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Έτσι από το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από πλοία στον Πειραιά, εμποδίζοντας την είσοδο των επιβατών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και εκνευρισμός.

Ακολούθως στις 9 σταμάτησαν την απεργία τους και επέτρεψαν τον απόπλου των πλοίων.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Σε δήλωση ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε: «Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν».

 

 

 

[Πηγή: iefimerida.gr]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ