Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Απογραφή: Επίσημη παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για την αυτοαπογραφή

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα δεδομένα για την απογραφή, μιας και η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν στην αυτοαπογραφή μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, δίνοντας παράταση, αφού ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε το συγκεκριμένο στάδιο να λήγει στις 26 Νοεμβρίου και να ακολουθεί μετά η «πόρτα πόρτα» απογραφή.

Τα εμπόδια όμως που προέκυψαν είχαν σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν οι διαδικασίες, κάτι που έκανε την ΕΛΣΤΑΤ να δώσει παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Πώς θα αυτοαπογραφείτε σε 3 απλά βήματα, αναλυτικός οδηγός (εικόνες)

Έναν αναλυτικό οδηγό για τη διαδικασία της αυτοαπογραφής, δηλαδή της απογραφής με ηλεκτρονικά μέσα, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο οδηγός είναι χωρισμένος σε 3 βασικά βήματα και εξετάζει όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Σημειώνεται πως μέσω της εφαρμογής αυτοαπογραφής έχετε τη δυνατότητα:

  • Να απογράψετε την κατοικία της μόνιμης διαμονής σας, δηλαδή την κατοικία στην οποία διαμένετε συνήθως.
  • Να απογράψετε τα μέλη του νοικοκυριού σας (άτομα που διαμένουν μόνιμα στην κατοικία μαζί σας, είτε έχουν μεταξύ τους σχέσεις συγγένειας είτε όχι).
  • Να απογράψετε άτομα που φιλοξενούνται προσωρινά στην κατοικία σας κατά το διάστημα διενέργειας της Απογραφής, τα οποία δεν θα απογραφούν στη μόνιμη κατοικία τους επειδή δεν υπάρχει σε αυτή άλλο άτομο για να τα απογράψει και δεν θα επιστρέψουν στη μόνιμη κατοικία τους εντός του χρονικού διαστήματος διενέργειας της Απογραφής.
  • Να απογράψετε τη δευτερεύουσα και την εξοχική σας κατοικία, καθώς και κατοικίες που ανήκουν στην ιδιοκτησία τη δική σας ή των άλλων μελών του νοικοκυριού σας και είναι κενές για οποιονδήποτε λόγο.
  • Κατά τη διαδικασία της απογραφής θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε πέρα από τα στοιχεία των μελών του νοικοκυριού σας, στοιχεία για τις μεταξύ τους σχέσεις συγγένειας, καθώς και πληροφορίες για πρώην μέλη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ