Ο Β. Ξυπολυτάς θα δίνει το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης στα νοσοκομεία των βορείων προαστίων

0
  • Η δέσμευση του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα των Αθηνών

Την πρόθεσή του να παραχωρήσει το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης στα νοσοκομεία των βορείων προαστίων, όπως επίσης και το βουλευτικό του όχημα για τη μεταφορά των ασθενών όταν παίρνουν εξιτήριο, σε περίπτωση που εκλεγεί, έκανε γνωστή ο Βασίλης Ξυπολυτάς, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Βόρειο Τομέα των Αθηνών.
Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος βουλευτής, ανέφερε ότι κατεβαίνει στην πολιτική με βασικό στόχο την προσφορά, ενώ τόνισε ότι δεν σκοπεύει να βιοποριστεί μέσα από το αξίωμα του βουλευτή. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι είναι χρέος των νέων που πολιτεύονται, να μιλάνε με απτά παραδείγματα, αν θέλουν να αποδείξουν ότι έχουν τη διάθεσή και την αποφασιστικότητα να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, επικαλέστηκε την εμπειρία του στον τομέα της αυτοδιοίκησης, καθώς και τη θητεία του ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ επί δύο κυβερνήσεων, για να υπογραμμίσει πως ξέρει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε ιατρικό υλικό και προμήθειες στα νοσοκομεία των βορείων προαστίων.

Αυτοδιοικητική δράση
Όσον αφορά στην αυτοδιοικητική εμπειρία του κ. Ξυπολυτά θυμίζουμε ότι έχει εκλεγεί τρεις φορές, στις πρώτες θέσεις, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, κατά τις οποίες υπηρέτησε αρκετά χρόνια ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και τις υπόλοιπες ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ, της Δημοτικής Επιχείρησης και των σχολείων της Κηφισιάς.

Στα χρόνια αυτά είχε πραγματοποιήσει μια σειρά από καινοτομίες όπως:

  • το πρώτο πράσινο Δημόσιο κτήριο
  • τη μείωση του κόστους λειτουργίας της διεύθυνσης Καθαριότητας με αποτέλεσμα τη μείωση των Δημοτικών τελών Καθαριότητας
  • τη χρήση της Άμεσης Δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων
  • τα πρώτα Δημόσια ψηφιακά σχολεία
  • τη προώθηση του εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής προστασίας
  • τη κομποστοποίηση στη πηγή για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Κοινωνική δράση
Ο κ. Ξυπολυτάς είναι ιδρυτής της ομάδας εθελοντών της Greenbelt και έχουν φυτέψει με δικά τους έξοδα πάνω από 18.961 δένδρα στην Αττική (www.greenbelt.gr) και έχει συμμετοχή σε οργανώσεις σημαντικής εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.