Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

Βάσω Κόλλια: “Η αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας είναι το διακύβευμα των εκλογών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη με την υποψήφια Βουλευτή της ΝΔ στην Ανατολική Αττική

“Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει συστηματικά τις θέσεις της ΝΔ, αν και υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην τις κατανοεί, εγκλωβισμένος στην ιδεοληψία του”, αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που μας παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική, κα Βάσω Κόλλια.
Παράλληλα, αναφέρει συνοπτικά ποιες θα πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και τι θα απαντούσε στο ερώτημα ενός πολίτη γιατί να την ψηφίσει.
Ακολουθεί η συνέντευξη με την κα Κόλλια:

Καθώς μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο, ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου;
Καθώς η νίκη της ΝΔ στις εκλογές είναι δεδομένη το ζητούμενο πλέον είναι να μην υπάρξουν προσκόμματα σε μία αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας. Το διακύβευμα είναι σαφές: Αν θα παραμείνουμε στο μοντέλο της συριζαίας αριστεράς, καθηλωμένοι στην χαμηλή πτήση της οικονομίας και στην αναδιανομή της φτώχειας ή εάν η χώρα θα μπει σε μία νέα εποχή με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με αύξηση της απασχόλησης με καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας, με εκσυγχρονισμό του κράτους, με ασφάλεια για το μέσο πολίτη.

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θεωρείτε ότι ήταν ψήφος αποδοκιμασίας στον ΣΥΡΙΖΑ ή ψήφος επιδοκιμασίας στη ΝΔ;
Ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το πρόγραμμα παροχών που είχε παρουσιάσει λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Το 23% που απέσπασε με τις υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής είναι σαφώς ψήφος αποδοκιμασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 33% αντίστοιχα που πήρε η ΝΔ στις ευρωεκλογές, που μάλιστα παραδοσιακά προσφέρονται για χαλαρή ψήφο και ενίσχυση μικρότερων κομμάτων, είναι σαφώς θετική ψήφος επιδοκιμασίας για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος διέψευσε όλες τις μέχρι τότε εκτιμήσεις και αναδείχθηκε σε κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού.

- Η πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου θα είναι λειψή δίχως ανανέωση του 
κοινοβουλίου

Ποιοι τομείς νομίζετε ότι θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;
Κατ αρχήν η συνολική πρόταση για την οικονομία, αλλά με μία βαθύτερη αίσθηση της προσδοκίας που μπορεί να δημιουργήσει για ένα καλύτερο μέλλον. Οι πολίτες είναι πιο ευφυείς από τους νυν κυβερνώντες. Αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να είναι το μέλλον τους μία παρατεταμένη κατάσταση στοιχειώδους επιβίωσης με επιδόματα φτώχειας. Η ελληνική κοινωνία κουράστηκε από τα τέσσερα χρόνια μιζέριας, φόρων και οικονομικής καταπίεσης. Θέλει να ανοίξει τα φτερά της σε ένα περιβάλλον ευκαιριών. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ασφάλεια, ένας τόμεας που η κυβέρνηση διεκδικεί τις χειρότερες επιδόσεις της Μεταπολίτευσης. Και φυσικά όσο κι αν δεν πια είναι στην πρώτη γραμμή οι πολίτες δεν ξεπερνούν την προσβολή στην εθνική τους αξιοπρέπεια που συνιστά η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι απαντάτε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί «ταξικού προγράμματος» και «προγράμματος ΔΝΤ» που ισχυρίζεται ότι έχει η ΝΔ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει συστηματικά τις θέσεις της ΝΔ, αν και υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην τις κατανοεί, εγκλωβισμένος στην ιδεοληψία του. Εμφανίζει τη μείωση της φορολογίας ως ενίσχυση στους οικονομικά ισχυρούς, ενώ αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για να εισέλθει η οικονομία σε φάση υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης. Επιμένει στα εργασιακά, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τις θέσεις της ΝΔ στο πιο επίσημο και σοβαρό φόρουμ του ΣΕΒ, έχοντας απέναντί του όχι εργαζόμενους ή ανέργους για να τους χαϊδεύει τα αυτιά αλλά τους Έλληνες βιομήχανους. Ξεκαθάρισε λοιπόν: “Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται. Και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν επιτρέπεται”. Βλέπετε κάτι ταξικό σε αυτά πέρα από τη μέριμνα για τους εργαζόμενους; Η παραγωγή πλούτου προς αναδιανομή -με σεβασμό της εργασίας- δεν είναι ταξική πολιτική, δεν είναι ούτε αριστερή ούτε δεξιά, είναι απλώς αναγκαία για την επιβίωση της χώρας. Ίσως πρέπει να πει κάποιος στους συριζαίους ότι τα σοβιετικά καθεστώτα κατέρρευσαν.

Ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της ΝΔ;
Μείωση της φορολογίας και μεταρρύθμιση στον κρατικό μηχανισμό από τη κορυφή μέχρι την καθημερινή γραφειοκρατίας. Ίσως και πριν από αυτά, νομοσχέδια στην κατεύθυνση της αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη και της ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας που έχει περιφρονήσει και παραμελήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμβολικές ενέργειες που να στέλνουν το μήνυμα ότι τελειώσαμε οριστικά με την οικονομική ανελευθερία και τα άβατα και τα άσυλα παραβατικότητας και εγκληματικότητας.

Αν ένας πολίτης σας ρωτήσει γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;
Γιατί η πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου θα είναι λειψή εάν δεν συνδυαστεί με ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και με αναβάθμιση του κοινοβουλίου. Και γιατί θέλω και μπορώ να συμβάλλω από μία θέση στην Βουλή στην προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκης για την ανάταξη της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ