Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Στήριξη της δημοτικής κίνησης Γραφάκου από επώνυμους Μελισσιώτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Εννέα επώνυμοι πολίτες από τα Μελίσσια με δηλώσεις στήριξης, τάσσονται υπέρ της νέας δημοτικής κίνησης που δημιουργείται εν όψει των δημοτικών εκλογών με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Μελισσίων, κ. Μανώλη Γραφάκο. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του ονόματος, των αρχών και των στόχων της νέας δημοτικής κίνησης θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Μελισσίων.

Πιο συγκεκριμένα, οι επτά εκ των εννέα έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
“Η σημερινή εικόνα της πόλης, ως αποτέλεσμα της τριετούς διοίκησης του Δήμου από την παρούσα δημοτική αρχή, σε συνδυασμό με την απόλυτη αδράνεια που έχει στερήσει από το Δήμο πόρους, έργα και υποδομές, μας αναγκάζει να παρέμβουμε δημόσια, να επισημάνουμε την αρνητική πορεία που έχει ο Δήμος μας και κυρίως να συμμετάσχουμε ενεργότερα ώστε ο κατήφορος αυτός να τερματιστεί.
Δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά και κοινωνικά στα Μελίσσια τα τελευταία 15 χρόνια. Με εξαίρεση την τελευταία τριετία, βλέπαμε τις διοικήσεις του Δήμου της πόλης μας, να έχουν θετική συνεισφορά στα Μελίσσια.
Τα τελευταία 15 χρόνια είδαμε να δημιουργούνται δύο νέοι παιδικοί σταθμοί, δύο κλειστά γυμναστήρια, το κολυμβητήριο, το κοινωνικό κέντρο. Έγιναν αναπλάσεις περιοχών, δημιουργήθηκαν δίκτυα, υπήρξε σημαντικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας στους δημότες, υπήρχε πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα.
Οι διοικήσεις του Δήμου εναλλάσσονταν, αλλά πάντα η νέα δημοτική αρχή συνέχιζε το έργο της προηγούμενης και η πόλη είχε συνεχή σταθερή πορεία προόδου και δημιουργίας.
Αντιθέτως την τελευταία τριετία παρατηρείται ένα άλλο τοπίο. Μια διοίκηση που δεν σέβεται τα Μελίσσια και την ιστορία τους, δεν σέβεται το έργο των προηγούμενων διοικήσεων, χωρίζει τους μελισσίωτες σε ημετέρους και μη, έχει αποξενώσει το Δήμο από την κοινωνία, είναι απούσα από τα προβλήματα της κοινωνίας, δεν έχει πράξει το παραμικρό σε έργα υποδομής, έχει αφήσει στάσιμες όλες τις μεγάλες πολεοδομικές διαδικασίες.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.
Βλέποντας την πολιτική, αισθητική και διοικητική παρακμή της πόλης, αποφασίσαμε να παρέμβουμε ενεργά.
Είμαστε ενεργοί πολίτες, με δραστηριότητα και κοινωνική προσφορά μέσα από τον επιστημονικό και επαγγελματικό μας χώρο και θεωρούμε ότι έχουμε κι εμείς την ευθύνη που μας αναλογεί για να αλλάξει πορεία η πόλη μας.
Πλέον σε έξι μήνες θα εκλέξουμε τη νέα δημοτική αρχή. Η διοίκηση που θα αντικαταστήσει τη σημερινή αδράνεια, πρέπει να έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και προσανατολισμό, να έχει ικανούς ανθρώπους, έμπειρους αλλά και νέους και κυρίως να έχει σαφές στόχο και όραμα για το μέλλον της πόλης.
Με τα σημερινά δεδομένα, η νέα αυτοδιοικητική κίνηση που δημιουργείται με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Μελισσίων Μανώλη Γραφάκο, διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά, αποκτά δυναμική στην κοινωνία και τα στελέχη που την απαρτίζουν διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση να προσφέρουν θετικά στην πόλη.
Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε και να πλαισιώσουμε την προσπάθεια αυτή. Βοηθάμε με τις όποιες δικές μας δυνάμεις και συμμετέχουμε πλέον ενεργά στη νέα δημοτική κίνηση. Πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει ξανά ελπίδα δημιουργίας, κοινωνικής συμμετοχής και ανάπτυξης στην πόλη μας.”
1.Δρέττας Νίκος, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
2.Λεονταρίδου Ευαγγελία, πτυχ.Πολιτικών επιστημών Παντείου, πρ. Πρόεδρος Πνευματικής Κίνησης Βορείων Προαστείων
3.Μαλαχίας Γεώργιος, Δρ. Μηχανολόγος – Καθηγητής ΑΣΝΔ
4.Σαραφίδης Ανέστης, τεχνολόγος
5.Σκαρλάτος Δημήτριος, δικηγόρος
6.Στεφανίδης Γιάννης, ιατρός καρδιολόγος
7.Στρατηγός Νίκος, μουσικοσυνθέτης
Επίσης ο Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, διπλ/χος μηχανολόγος μηχανικός, με δήλωσή του προς το Μανώλη Γραφάκο σημειώνει:
“Σας γνωρίζω ότι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου του 2014, στο Δήμο Πεντέλης συμπαρατάσσομαι και στηρίζω την κίνησή σας, τίθεμαι ολόψυχα στο πλευρό σας για μια ανανέωση της δημοτικής αρχής”
Τέλος ο Λελούδας Γιώργος, συμπολίτης, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, σε επιστολή του προς το Μανώλη Γραφάκο σημειώνει:
Αγαπητέ Μανώλη,
Με χαρά μου παρακολουθώ τις προσπάθειες που καταβάλεις εσύ και οι συνεργάτες σου για την δημιουργία μιας δυναμικής ομάδας που θα είναι ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν και που έχουν ενταθεί στον Νέο Δήμο που δημιουργήθηκε με τη συνένωση του Δήμου Μελισσίων με τη Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη.
Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα προκύψουν από τις επερχόμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπέρ της μίας ή της άλλης περιοχής.
Οι τρεις περιοχές αποτελούν ένα μεγάλο ενιαίο Δήμο και για τον Δήμο αυτό θα πρέπει να εργαστούν.
Γνωρίζοντας το όραμά σου, τις απόψεις σου, τα πιστεύω σου αλλά και τις ικανότητες σου, είμαι σίγουρος ότι θα εργαστείς εσύ και οι συνεργάτες σου για το σκοπό αυτό με αποτελεσματικότητα.
Πιστεύω ότι μπορείτε να δώσετε (παρά τους χαλεπούς καιρούς) ξανά ελπίδα δημιουργίας, και ανάπτυξης στην πόλη μας αλλά κυρίως κοινωνικής συμμετοχής, πράγμα που το έχει ανάγκη όχι μόνο ο Δήμος μας αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα.
Σαν ενεργός πολίτης είμαι στη διάθεσή σου να βοηθήσω στο δύσκολο έργο που έχετε μπροστά σας.

Με εκτίμηση
Γεώργιος Σ. Λελούδας

“Οι ανωτέρω στηρίξεις συμπολιτών μας με σημαντική προσφορά στην πόλη, ενδυναμώνουν την προσπάθειά μας και μας δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες απέναντι στην πόλη, ώστε ομαλά, χωρίς ακρότητες και άγονες αντιπαραθέσεις με τη σημερινή διοίκηση, να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας στους συμπολίτες μας και με πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε μετά τις δημοτικές εκλογές” τονίζεται από το γραφείο τύπου της δημοτικής κίνησης του κ. Γραφάκου.

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ