Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

Η “Ομάδα νίκης” του Μιλτιάδη Καρπέτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύ μικρό αποδείχτηκε το «Χατζηπατέρειο» για να μπορέσει να φιλοξενήσει τις εκατοντάδες των φίλων της «Νέας Πορείας», της παράταξης που ηγείται ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χατζηπατέρειου Ιδρύματος η εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, στο οποίο συναντάμε 43 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Θερμότατη υποδοχή
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο στο οποίο αποτυπωνόταν συνοπτικά το έργο που έχει καταφέρει η διοίκηση Καρπέτα, σε αυτά τα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου.  Αμέσως μετά, υπό τους ήχους δυνατών χειροκροτημάτων, ανέβηκε στο βήμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι ήταν φανερά συγκινημένος, λόγω βέβαια του μεγέθους της παρουσίας του κόσμου αλλά και λόγω της εγκάρδιας ανταπόκρισης που του επιφύλαξε το κοινό.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Καρπέτας ανέφερε στα πρώτα του λόγια: «Η εντυπωσιακή σας παρουσία μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια και απέδωσε καρπούς σε πολύ δύσκολους καιρούς. Δεν υπήρξε τόσο δύσκολη δημοτική περίοδος, από την μεταπολίτευση και ύστερα, όσο αυτή που πέρασε. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον καταφέραμε πάρα πολλά.»

“Τι πετύχαμε”
Σε έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου της διοίκησής του και απαντώντας σε όσους του καταλογίζουν “φτωχό” έργο ο κ. Καρπέτας είπε: “Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες και διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες κάναμε θεμελιώδεις και δύσκολες επιλογές:
Συμμαζέψαμε τα οικονομικά και αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία του δήμου με την απόσβεση χρέους άνω των 16 εκ. ευρώ.
Αντλήσαμε πόρους από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια κ.α. ύψους 10 εκ. ευρώ για τα εξής έργα: Διαδημοτικό αθλητικό κέντρο, ανακατασκευή οδοστρωμάτων, αναπλάσεις και πλακοστρώσεις οδών, ανακατασκευή παιδικών χαρών και πλατειών.
Δημιουργήσαμε δίκτυο κοινωνικών δομών (κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο και Ιματιοθήκη, ανοιχτό κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, Τράπεζα χρόνου κ.α.)
Εφαρμόσαμε πιλοτικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στο φωτισμό.
Ενισχύσαμε το στόλο καθαριότητας
Αναβαθμίσαμε τον πολιτισμό λειτουργώντας: (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, Θερινό Κινηματογράφο, Βιβλιοθήκη, πολιτιστικές παραστάσεις).
Αναπτύξαμε τις σύγχρονες τεχνολογίες (Ψηφιακός δήμος, Γραφείο Δημότη – Τηλεφωνική υπηρεσία στήριξης 1509).»

Οι προγραμματικές δεσμεύσεις
Ακολούθησαν, συνοπτικά, οι προγραμματικές δεσμεύσεις του δημάρχου ενόψει της νέας 5ετίας, όπου, μεταξύ άλλων είπε: ¨

Προγραμματισμένα έργα:
Βελτίωση και συντήρηση οδικού δικτύου.
Βιοκλιματική ανάπλαση της Σωκράτους, προϋπολογισμού 2,7 εκ. ευρώ (ΕΣΠΑ – ΣΕΣ).
Αγορά ακινήτου Ηλία Μόδα στην κεντρική πλατεία, βύθιση υποσταθμού της ΔΕΗ και οριστική διαμόρφωση της πλατείας.
Αγορά έκτασης για τη δημιουργία πρόσβασης από την Τατοϊου στο κολυμβητήριο και το λόφο Δηλαβέρη. Απαλλοτρίωση του ΟΤ 296.
Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην Καναπίτσα προϋπολογισμού 2,07 εκ. ευρώ (ΕΣΠΑ).  
Κατασκευή αγωγών ομβρίων στην περιοχή των οδών Θεοτοκοπούλου και Δημοκρίτου, προϋπολογισμού 470.000 ευρώ και 670.000 ευρώ, αντιστοίχως, καθώς και στην οδό Δερβενίων.
Διανοίξεις των οδών Ηρακλείου, Δήλου, Αγίας Βαρβάρας, Αδριανείου, Μπιζανίου και Παπαδιαμάντη.  
Τοποθέτηση κομποστοποιητών.
Επέκταση προγράμματος ανακύκλωσης.
Ανακατασκευή των γηπέδων 5χ5 στη Νέα Ζωή.
Δημιουργία δημοτικού πάρκου για αδέσποτα ζώα.

Υλοποιήσεις σε περιβάλλον και ποιότητα ζωής

Βραχυπρόθεσμοι στόχοι:
Δενδροφυτεύσεις σε όλους τους ανοιχτούς δημοτικούς χώρους.
Αγορά ιδιοκτησίας Παπαλέξη και διάνοιξη της οδού Ναβαρίνου.
Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου και προώθηση του θεσμού της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης
Αντικατάσταση όλων των σημάτων οδοσήμανσης.

Μεσοπρόθεσμοι στόχοι:
Κατασκευή πλατείας επί των οδών Δεκελείας- Δημοκρίτου – Ηλείας και ανάπλαση των οδών Σολωμού, Μπιζανίου, Δεκελείας και Ηρακλείου. Έργο ύψους 5 εκ. ευρώ.
Αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης με προτεραιότητα την Καναπίτσα.
Επίλυση του προβλήματος του καταυλισμού των σεισμοπαθών.
Διαμόρφωση κόμβου Τατοϊου – Μπιζανίου – Αττικής οδού, προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ.
Άμεση λειτουργία 10ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή «Νέμεσις» σε ιδιόκτητο χώρο του ΟΣΚ.
Δημιουργία παρακηφίσιου πάρκου με διαδημοτική συνεργασία.
Ανάδειξη κι επέκταση της πλατείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Διάνοιξη σημαντικών δρόμων όπως η Δερβενίων, Βεροίας, Τήνου, Ρόδου κ.α.

Οι 44 υποψήφιοι
Ακολούθησε η παρουσίαση των 44 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, της “ομάδας νίκης” όπως χαρακτηρίστηκε και η οποία είναι η εξής:
Τζένη Κανελλοπούλου, Χειμώνας Ευάγγελος, Τζανιδάκης Ιωάννης, Γεώργιος Τασίκας, Στέλιος Μουζάκης, Φανή Κυριακού – Ξανθοπούλου, Χαρίκλεια (Χαρά) Κοντοσώρου, Ιωάννης Ανδρεάδης, Αντώνης Καλαφάτης-Ματθαίος, Μαρία Λυμπέρη, Χριστίνα Αντωνοπούλου, Ευάγγελος Γαρούφος, Ελευθέριος Δέδες, Γιώργος Ηλιόπουλος, Αικατερίνη Καβαλάρη, Θεόδωρος Κοτρώτσος, Ηλίας Μαστορίδης, Μαύρου Μαρία, Βασιλική Μπαλαρή – Σφυρή, Σακοράφας Παναγιώτης, Δήμητρα Νταντάμη – Σουρβάνου, Φαβιάνου Ανδρόμαχη, Γεώργιος Χρονόπουλος, Ειρήνη Ε. Ζαχαράκη, Αμαλία Χατζάκη, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, Δήμητρα Τσεβά, Κωνσταντίνος Γερασιμόπουλος, Γεώργιος Αλυφαντής, Νεκτάριος Γεροστάθης, Χρήστος Μπαλαμής, Ανδρέας Παπασπύρος, Χρήστος Λέφας – Κάππος, Ακριώτη Αθανασία, Κώστας Κολοβός, Γιάννης Μανανάς, Αριστέα Μενούνου – Παπανικολάου, Θοδωρής Σφυρής, Πηγαδιώτης Παναγιώτης (Τάκης), Νικολέτα Πατέλη,Δημήτρης Μπαρδής, Παρασκευόπουλος Γεώργιος, Φώτης Παπαδόπουλος, Γιώργος Θεοδώρου (Βολιώτης).

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ