Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Πέραμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια μεγαλοπρεπή λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους του Περάματος, κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τη μνήμη του Αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων του θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, με συλλειτουργους κληρικούς της Μητροπόλεως Νικαίας.
Πλήθους πιστών συνέρρευσαν και φέτος για να τιμήσουν και να συνεορτάσουν τον πολιούχο και έφορο της πόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Προκόπιος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην αποστολική διαδοχή της αρχιερωσύνης, μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο ιεράρχη Νικόλαο που επέδειξε μεγάλη αφοσίωση και αγάπη για την διακονία του Θεού και του ανθρώπου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου έως την Γερμανική Σκάλα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε ρίψη στεφάνου στην μνήμη του «Αφανούς Ναύτου».
Στην λιτανεία συμμετείχε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η βουλευτής Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, μαθητές από σχολεία της περιοχής.

Πηγή: orthodoxia.info

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ