Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Fuel Pass 2: Τελευταία ευκαιρία για τους δικαιούχους – Κλείνει αύριο η πλατφόρμα των αιτήσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέχρι και αύριο Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση για το Fuel Pass 2 καθώς ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος της επιδότησης καυσίμων.

Το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει ήδη το επόμενο βήμα και τη δυνατότητα οικονομικής ελάφρυνσης μέσω ενός Fuel Pass 3, το οποίο θα ενσωματώνει βελτιώσεις αξιοποιώντας την εμπειρία των προηγούμενων εκδόσεων. Αν και ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές πότε ακριβώς θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα, το πιθανότερο είναι, ότι, εάν αυτό τελικά «τρέξει», θα αφορά στους μήνες Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος και θα λαμβάνει υπ’ όψιη την πορεία των διεθνών τιμών πετρελαίου και τα δημοσιονομικά περιθώρια όπως αυτά θα διαμορφώνονται στο πλαίσιο της ανάγκης για κάλυψη των αυξημένων αναγκών και σε άλλους τομείς όπως είναι το υψηλό κόστος ενέργειας σε μια περίοδο όπου ο χειμώνας θα βρίσκεται προ των πυλών.

Υπενθυμίζεται η διαδικασία για την αίτηση επιδότησης καυσίμων Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας τα ίδια βήματα που ίσχυσαν για την επιδότηση Fuel Pass 1:

1. Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς Taxisnet. Η ιστοσελίδα για την υποβολή της αίτησης είναι https://vouchers.gov.gr/

2. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, εφόσον το επιθυμούν.

3. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και ανανεώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, ώστε να είναι έγκυρα και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

4. Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα.

5. Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του στην οποία πιστώνεται το ποσό επιδότησης καυσίμων.

6. Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

7. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά δεκαπέντε (15) ευρώ.

8. Εάν ο δικαιούχος δεν επιθυμεί την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, με τη χρήση έξυπνου κινητού, οφείλει να συμπληρώσει τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα γίνει η πίστωση του ποσού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ