Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Daily Mail: Σχέδιο ανάπλασης 14.000.000 ευρώ για το Τατόι στο «τραπέζι» Κάρολου – Μητσοτάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Daily Mail με δημοσίευμά της αναφέρεται στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας ο βασιλιάς Κάρολος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο κάστρο Γουίνδσορ, όπου μεταξύ άλλων τέθηκε στο επίκεντρο σχέδιο ανάπλασης 14 εκατ. ευρώ για το Τατόι.

Πιο αναλυτικά, η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι Μητσοτάκης και Κάρολος συζήτησαν για την ανακαίνιση του Τατοΐου -η Daily Mail το αναφέρει ως οικογενειακό σπίτι του πρίγκιπα Φιλίππου- ύψους 14 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνει, το Τατόι είναι ερείπια, ωστόσο σχεδιάζεται να μετατραπεί σε μουσείo, σε ένα κοινό σχέδιο μεταξύ της Βρετανίας και της Ελλάδας.

«Ο βασιλιάς επισκέφθηκε το Τατόι -όπου είναι θαμμένος ο παππούς του- στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 200ή επέτειο του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας», σημειώνει η Daily Mail και συμπληρώνει: «Το Prince’s Trust, μια οργάνωση του βασιλιά Καρόλου, παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ιστορικού παλατιού».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει θέσει στόχο την ανάπλαση του Τατοΐου και τη μετατροπή του σε έναν αξιοποιήσιμο με πολλούς τρόπους χώρο και τη μετέπειτα απόδοσή του στο κοινό. Ο Κάρολος στο παρελθόν ανακαίνισε ριζικά και ανέπτυξε τουριστικά το Dumfries House και θεωρείται ότι ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιήθηκε το εν λόγω ακίνητο θα μπορούσε να αποτελέσει «οδηγό» για την αξιοποίηση του Τατοΐου.

Μάλιστα, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Dumfries House (την άνοιξη πέρσι) ώστε να ξεναγηθεί στο ακίνητο και στο κτήμα, το οποίο είναι ανοιχτό για το κοινό, προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία και αξιοποιείται τουριστικά.

Η Daily Mail, από την πλευρά της, αναφέρεται και στην παρουσίαση της συνάντησης του Καρόλου με τον Μητσοτάκη από τη σκοπιά των ελληνικών ΜΜΕ, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων και στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ