Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

4 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις μάχες στη Γάζα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών του, οι οποίοι σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα, σε μάχες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πάνω από οκτώ μήνες από την έναρξη του πολέμου κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Οι στρατιώτες, τρεις στρατεύσιμοι ηλικίας 19 και 20 ετών, και ένας ταγματάρχης ηλικίας 24 ετών, “σκοτώθηκαν σε μάχες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας” χθες, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με τις συνθήκες θανάτου τους.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan, οι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν στην έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά κτιρίου στη Ράφα, την πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός επικεντρώνει τις προσπάθειές του για να επιτύχει τον δηλωμένο στόχο του να καταστρέψει τα τελευταία εναπομείναντα τάγματα της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα είχε ανακοινώσει χθες ότι σκότωσε ή τραυμάτισε αδιευκρίνιστο αριθμό Ισραηλινών στρατιωτών προκαλώντας έκρηξη σε παγιδευμένο κτίριο στον καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων της Σαμπούρα στη Ράφα.

Ο πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας Times of Israel ανέφερε από την πλευρά του ότι άλλοι 7 στρατιώτες τραυματίστηκαν στην έκρηξη αυτή, 5 εκ των οποίων σοβαρά.

Με τους θανάτους αυτούς ανέρχεται σε 298 ο αριθμός των Ισραηλινών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στην στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα από την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στις 27 Οκτωβρίου.

Ο πόλεμος πυροδοτήθηκε από την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 1.194 ανθρώπων στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίχθηκε σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία. Από τους 251 ομήρους τους οποίους απήγαγαν μαχητές της Χαμάς και μετέφεραν στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, 116 παραμένουν κρατούμενοι στον παλαιστινιακό θύλακα και από αυτούς 41 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Στην Λωρίδα της Γάζας, πάνω από 37.100 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς και τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις από το ξέσπασμα του πολέμου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ