Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Όπερα «Η πολιορκία της Κορίνθου»: Μία μοναδική μουσική και εικαστική εμπειρία στο Θέατρο Ολύμπια – Ενθουσιώδης υποδοχή από το κοινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια μοναδική μουσική και εικαστική εμπειρία έζησαν οι θεατές που κατέκλυσαν το βράδυ της Τρίτης 19 Οκτωβρίου το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Το ιστορικό θέατρο της πόλης της Αθήνας άνοιξε ξανά τις πόρτες του και υποδέχτηκε το κοινό, για την παρουσίαση της όπερας “Η Πολιορκία της Κορίνθου” του Τζοακίνο Ροσσίνι, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη γαλλική εκδοχή της.

Le siege de Corinthe
Olympia

Το έργο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Όπερα των Παρισίων το 1826, μόλις πέντε χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, και με πρωτοβουλία του φιλέλληνα συνθέτη, τα έσοδα διατέθηκαν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση των επαναστατημένων Ελλήνων.  

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο Γάλλος Πρέσβης, Patrick Maisonnave, o Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Φώτης Παπαθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Γαμπρίτσος, ο Διευθυντής Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, Τάσος Ρωσσόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Μόσχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λευτέρης Σκιαδάς, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή, η Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Άννα Ροκοφύλλου, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Δέδες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, ο Αντιπρόεδρος της Τεχνόπολης, Άγγελος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ALUMIL, Πάνος Μανιάς, ο κ. Μίνως Μάτσας,αλλά και οι ηθοποιοί Μαρία Ναυπλιώτου και Κωνσταντίνος Τζούμας.

Κώστας Μπακογιάννης, Νίκη Αραμπατζή, Olivier Descotes

Νίκη Αραμπατζή, Μαρία Ναυπλιώτου

Ο Γιώργος Πέτρου διηύθυνε με δεξιοτεχνία ένα λαμπερό καστ Ελλήνων και ξένων σολίστ, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στο εμβληματικό από ιστορικής άποψης έργο του Ιταλού συνθέτη και φιλέλληνα Τζοακίνο Ροσσίνι.

Γιώργος Πέτρου

Την ώρα της παράστασης επτά εικαστικοί, τους οποίους επέλεξε η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, και καθοδήγησε η καταξιωμένη σκηνοθέτης Ροδούλα Γαϊτάνου, φιλοτεχνούσαν δημιουργίες στα παρασκήνια, με έμπνευση από την πλοκή και τη μουσική του έργου, ενώ τα έργα τους προβάλλονταν σε πραγματικό χρόνο στη σκηνή, σε ειδικά διαμορφωμένη οθόνη.

Le siege de Corinthe
Olympia

Η βραδιά έκλεισε με το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού, το οποίο αποθέωσε τους συντελεστές της παράστασης, μουσικούς και εικαστικούς, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την αδιαπραγμάτευτη αναγκαιότητα του πολιτισμού.

Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» επιστρέφει μετά την πανδημία με ασφάλεια στα ζωντανά θεάματα και συμμετέχει δυναμικά στην επανεκκίνηση του πολιτισμού στην πόλη της Αθήνας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ