Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το 13% του εισοδήματος των Ελλήνων ξοδεύεται σε καύσιμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι οδηγοί στην Ελλάδα πληρώνουν τα καύσιμα ακριβότερα από όλους στην Ευρώπη, δαπανώντας συνολικά σε αυτά το 13% του ετήσιου εισοδήματός τους.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του Confused.com για το 3ο τρίμηνο του 2022, οι οδηγοί στη χώρα μας ξοδεύουν κατά μέσο όρο το 13,13% του ετήσιου εισοδήματός τους σε καύσιμα κάθε χρόνο.

Η μελέτη αποκαλύπτει τις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι οδηγοί ξοδεύουν το υψηλότερο ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους σε καύσιμα, κάτι που υπολογίστηκε αναλύοντας επίσημα στοιχεία για το μέσο ετήσιο εισόδημα κάθε χώρας σε σύγκριση με τη μέση κατανάλωση καυσίμου και τις τιμές καυσίμων ανά λίτρο.

Η τιμή ανά λίτρο καυσίμου στην Ελλάδα (2,40€) είναι η τρίτη υψηλότερη στην Ευρώπη. Μόνο στη Φινλανδία (2,53 € ανά λίτρο) και την Ολλανδία (2,48 € ανά λίτρο) είναι ακριβότερα τα καύσιμα.

kafsima

Η ετήσια δαπάνη των Ελλήνων οδηγών για καύσιμα είναι 1.153,26 ευρώ. Ακολουθεί η Πορτογαλία, με τους οδηγούς να δαπανούν σχεδόν το ένα δέκατο (9,79%) του εισοδήματός τους σε καύσιμα ετησίως.

Οι οδηγοί στο Λουξεμβούργο ξοδεύουν το λιγότερο εισόδημα σε καύσιμα, καθώς δαπανάται μόνο το 3,76% του ετήσιου εισοδήματος.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ