Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Φύση εκδικείται όταν τη βιάζουμε. Το νερό, όταν παραβιάζουμε τους φυσικούς νόμους θα βρει το δρόμο του. Τη δεκαετία του ΄70 κάναμε δρόμους τους χειμάρους, όμως εκείνοι συνέχισαν να υπάρχουν, πάνω από τους δρόμους. Στο Δήμο Φυλής συνεχίσαμε τα αντιπλημμυρικά έργα και θωρακίσαμε, σε μεγάλο βαθμό, τις πόλεις μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε να γίνουμε ένας ανθεκτικός Δήμος. Παράλληλα, δουλεύουμε για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το πράσινο», τόνισε ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.

Μιλώντας με αυτοδιοικητικούς και πανεπιστημιακούς, στο πλαίσιο δημόσιου διαλόγου που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια της περιβαλλοντικής έκθεσης ATTICA GREEN EXPO, το απόγευμα της Πέμπτης 30-05-2024 στο κλειστό γήπεδο ταεκβοντό Παλαιού Φαλήρου, ο Χρήστος Παππούς ζήτησε τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και τη θέσπιση κανόνων που θα βοηθήσουν τους Δήμους να αντλήσουν ενέργεια από τον ήλιο. «Ξεκίνησα αυτή την προσπάθεια από το 2007, αλλά δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο για να προχωρήσω. Την επανέλαβα το 2014 και αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά νομικά εμπόδια, είμαστε τώρα έτοιμοι να καλύψουμε τις ανάγκες του Δήμου σε ενέργεια και να δώσουμε ρεύμα στους συνδημότες μας. Το ίδιο θα κάνουμε με το νερό, αφού είμαστε στη διαδικασία εκμετάλλευσης των υπόγειων και των επιφανειακών υδάτων της Πάρνηθας», πρόσθεσε.

Στην Έκθεση, στην οποία παρευρέθηκαν πολλά στελέχη της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Φυλής συμμετείχε με δικό του περίπτερο, στο οποίο πρόβαλε τις περιβαλλοντικές του πρωτοβουλίες. Ανάμεσά τους την καλλιέργεια λαδιού και μελιού, και μάλιστα προσέφερε συσκευασίες των δύο αυτών σημαντικών διατροφικών προϊόντων στους επισκέπτες.

Την επιμέλεια της παρουσίας του Δήμου στην Έκθεση είχε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, συνεπικουρούμενος από την ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου, Σπυριδούλα Ζάχαρη. Το περίπτερο του Δήμου επισκέφθηκαν με την ευκαιρία της ομιλίας του δημάρχου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος, οι αναπλ. δήμαρχοι Γιώργος Μαυροειδής και Μαρίνος Σαρλάς και ο ειδικός συνεργάτης Γιάννης Λιάκος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ