Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέος πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ ο Χαρίτων Σταυρόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) ορίζεται ο Χαρίτων Σταυρόπουλος, με απόφαση του ΥΠΠΟ. Ο κ. Σταυρόπουλος αντικαθιστά τη Βένια Παπαθανασοπούλου, η οποία παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, έως τη λήξη του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Χαρίτων Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία. Από το 1985 είναι δικηγόρος Αθηνών. Έχει ιδρύσει και διαχειρίζεται τη δικηγορική εταιρεία «Χ. Σταυρόπουλος – Β. Οικονομοπούλου και Συνεργάτες», η οποία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και σε υποθέσεις πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχει μετάσχει και μετέχει ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος ή μέλος σε πολυάριθμα Διοικητικά Συμβούλια Ανωνύμων Εταιρειών καθώς και ως μέλος στο Δ.Σ. του ΟΔΑΠ. Είναι έγγαμος με την αρχιτέκτονα Σοφία Παρασκευοπούλου και πατέρας δύο παιδιών.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣ Χαρίτων Σταυρόπουλος δηλώνει: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η ανάληψη της θέσης του προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που το μοναδικό λυρικό θέατρο της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς για την υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική του ταυτότητα. Αναλαμβάνω αυτή τη θέση γνωρίζοντας τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, και θα εργαστώ απρόσκοπτα για το καλό του Οργανισμού και των εργαζομένων του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Βένια Παπαθανασοπούλου για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Οργανισμό. Η προτεραιότητά μου θα είναι να στηρίξω το σπουδαίο έργο του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Κουμεντάκη, καθώς και να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην περαιτέρω πρόοδο του Οργανισμού και την απεύθυνσή του στο κοινωνικό σύνολο».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης αναφέρει: «Καλωσορίζω τον νέο μας πρόεδρο κ. Σταυρόπουλο, έναν διακεκριμένο νομικό με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση και του εύχομαι κάθε επιτυχία στη θητεία του. Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστούμε αρμονικά από κοινού για το καλό της ΕΛΣ, του προσωπικού της, αλλά και προς όφελος του κοινού που προσδοκά πολλά από μας. Ταυτόχρονα θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την απερχόμενη πρόεδρο κυρία Βένια Παπαθανασοπούλου, η οποία εργάστηκε συστηματικά και έφερε σημαντικά αποτελέσματα στη Διοίκηση της ΕΛΣ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ