Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Λαμία: Στάχτη έγινε το εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτση» τυλίχθηκαν στις φλόγες και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρείας «Γιαννίτση», που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των αλλοιωμένων σχολικών γευμάτων που οδήγησαν πολλούς μαθητές στα νοσοκομεία.

Οι γονείς κατήγγειλαν την εταιρεία υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για τη τροφική δηλητηρίαση των παιδιών τους. Με τη σειρά της η εταιρεία, επιβεβαίωσε ότι τα συγκεκριμένα σχολικά γεύματα παράγονται και διανέμονται από την ίδια, ανακοινώνοντας ότι έστειλε δείγματα στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση.

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, οι εγκαταστάσεις της τυλίχθηκαν στις φλόγες και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς.

Στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν οι πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, που βρίσκονται 200 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Ωστόσο οι φλόγες είχαν τυλίξει το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν από διάφορα τμήματα να συγκρατήσουν την ορμή τους.

Μέσα σε 45 λεπτά η σκεπή του εργοστασίου κατέρρευσε και οι πυκνοί μαύροι καπνοί μαζί με φλόγες φαίνονταν από την εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που πρώτοι έφτασαν στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ορισμένα από αυτά αν και είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα απομάκρυναν πηγαίνοντάς τα στον σταθμό της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φλόγες

Τι είχε ανακοινώσει η εταιρεία για τα αλλοιωμένα γεύματα:

«Χθες 16-5-2024 παρουσιάσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε αριθμό μαθητών δημοτικών σχολείων στον Δήμο Λαμιέων.

Το γεγονός φέρεται να συνδέεται με την κατανάλωση σχολικού γεύματος, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία μας. Ήδη το θέμα διερευνάται με την δέουσα υπευθυνότητα, όπως προβλέπεται, βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων, από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε την οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχείο μας ζητηθεί.

Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση. Το συμβάν αυτό, πρωτοφανές για την εταιρεία μας, καθώς όμοιό του δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στην υπέρ τριακονταετή παρουσία της στον χώρο της σίτισης, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και διερευνήσεως, καθώς επί συνόλου 2033 διανεμηθεισών μερίδων εμφανίσθηκε σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Ανεξάρτητα από ευθύνη η μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς. Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα των διενεργούμενων ελέγχων και δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που προκύψει, η οποιαδήποτε δική μας, έστω και παραμικρή πλημμέλεια, εξυπακούεται ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και τις συνέπειές της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS AE».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ