Ειδήσεις
Κ. Σκρέκας: «Ακόμα πιο ισχυρή η συνεργασία Ελλάδας – Η.Π.Α. για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας»

Η στενή συνεργασία Ελλάδας – Η.Π.Α. για την περαιτέρω ενίσχυση και προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως «χάρη στο σταθερό και ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον που δημιούργησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ, μεγάλες αμερικανικές εταιρείες δίνουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με σημαντικές επενδύσεις στην πράσινη μετάβαση, τη βιομηχανία, την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία. Σε συνεργασία με την αμερικανική Κυβέρνηση, θα εργαστούμε από κοινού ώστε να συνεχιστεί αυτή η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας, με στόχο να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες ξένες επενδύσεις στη χώρα».
Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον Αμερικανών επενδυτών στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και στις εμβληματικές επενδύσεις που σηματοδοτούν την επαναβιομηχάνιση της Ελλάδας, όπως συνέβη με το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων από την αμερικανική ONEX Shipyards.
«Οι μεγάλες δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζονται και στους τομείς της πληροφορικής, της έρευνας, της τεχνολογίας και των φαρμάκων, με επενδύσεις εκατομμυρίων από αμερικανικούς κολοσσούς όπως η Google, η Amazon Web Services, η Microsoft, η Meta και η Pfizer. Τέτοιες επενδύσεις διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων της χώρας. Εμείς από την πλευρά μας, θα δώσουμε κίνητρα που θα προσελκύσουν τόσο Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές του εξωτερικού όσο και επενδύσεις σε νέα καινοτόμα πεδία», επισήμανε ο κ. Σκρέκας.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα5 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού: Ξεκίνησαν οι εγγραφές με Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2024 – 2025
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ανακοινώσεις7 μήνες ago
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Λαμπέτεια 2024» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας