Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο: Μια βραδιά αφιερωμένη στην “κυρία του Ε.Σ.Υ.”, Αλίκη Περρωτή – Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Δημοσιεύθηκε

στις

Όσα έγιναν στην εκδήλωση προς τιμής της κόρης του μεγάλου ευεργέτη του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου “Αγία Όλγα”

Με λαμπερές παρουσίες και συγκίνηση κατακλύστηκε το σκεπαστό του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου “Αγία Όλγα” χθες το βράδυ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση προς τιμήν της κας Αλίκης Περρωτή – Κωνσταντοπούλου, κόρη του ευεργέτη του νοσοκομείου Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου, με αφορμή τη μετονομασία των οδών που περιβάλλουν το νοσοκομείο σε οδό Θ. Κωνσταντόπουλου και οδό Αλίκης Περρωτή – Κωνσταντοπούλου αντίστοιχα.

Πρόσωπα της κυβερνητικής και αυτοδιοικητικής σκηνής, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας αλλά και πολλοί ακόμα έδωσαν το “παρών” για να τιμήσουν μια μεγάλη ευεργέτιδα στον τομέα της Υγείας και σπουδαία φιλάνθρωπο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό της Δημάρχου Νέας Ιωνίας κας Δ. Θωμαΐδου, οποία έκανε μια ιστορική αναδρομή στο βίο και το έργο του Θ. Κωνσταντόπουλου, ενώ εμφανώς συγκινημένη μίλησε για το Νοσοκομείο και την υποστήριξη που δείχνει ο Δήμος προς το προσωπικό του. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χ. Πρίφτης ο οποίος επίσης εξήρε το έργο της κας Περρωτή και του πατέρα της.

Αμέσως μετά το βήμα δόθηκε στους εκλεκτούς καλεσμένους και πρώτος πρώτος ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνης μίλησε για τη σημασία των δωρεών στις δομές υγείας, ενώ η Υφυπουργός κα Ζ. Ράπτη στάθηκε στη βοήθεια που έδωσαν οι ευεργέτες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση της πανδημίας, αλλά και η οικονομική κρίση της χώρας. Ακόμη, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες που γίνονται για ενίσχυση του Ψυχιατρικού και Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου και με τη συνδρομή της κας Περρωτή την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως η “κατεξοχήν κυρία του Ε.Σ.Υ.”.

Ακόμη, χαιρετισμό απηύθυνε μεταξύ άλλων και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κα Περρωτή ως μια “βαρυσήμαντη παρουσία στον κοινωνικό βίο” της χώρας, η οποία όπως επεσήμανε ακολούθησε το παράδειγμα της καλοσύνης της οικογένειάς της.

 

 

Στο κλείσιμο του πρώτου μέρους της εκδήλωσης, προβλήθηκαν βίντεο που συνόψιζαν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά το σπουδαίο έργο της οικογένειας Κωνσταντοπούλου και της κας Περρωτή προσωπικά και τα οποία προκάλεσαν το θαυμασμό και τη συγκίνηση όλων.

 

 

Α. Περρωτή: “Με όσες δυνάμεις έχω θα συνεχίσω να προσφέρω στην Ελλάδα μας”

Εν συνεχεία, σειρά είχε η – και επίσημα πλέον – μετονομασία των οδών γύρω από το νοσοκομείο σε οδό Θ. Κωνσταντόπουλου και οδό Αλίκης Περρωτή – Κωνσταντοπούλου με την ανάρτηση των σχετικών πινακίδων.

Εκ μέρους της κας Περρωτή, η εγγονή της εκφώνησε έναν λόγο που προκάλεσε έμπνευση και αποδεικνύει την αγάπη της για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, πόσο μάλλον όσον αφορά ζητήματα υγείας. Όπως η ίδια τόνισε: “Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει να το προστατεύσουμε. Είμαι σίγουρη ότι ο πατέρας μας βλέπει από εκεί ψηλά και χαίρεται για αυτό το σπουδαίο έργο, το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο μας.”

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε:

Αποκλειστικές δηλώσεις στο Χ-τύπο

Ο Χ-τύπος ήταν φυσικά εκεί σε αυτή τη λαμπερή συνάντηση και μίλησε με όσους παρευρέθηκαν.

Αρχικά, η Υφυπουργός Υγείας κα Ζ. Ράπτη μας δήλωσε τα εξής: “Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα καταρχήν για το Δήμο Νέας Ιωνίας. Με την απόφαση του Δ.Σ. μετονομάζεται μια οδός σε οδό “Αλίκης Περρωτή – Κωνσταντοπούλου”. Και επίσης η μέρα αυτή τιμά την ίδια την ευεργέτιδα που έχει δώσει πάρα πολλά για αυτό το Νοσοκομείο.”

Στη συνέχεια και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη μίλησε για τη μέρα αυτή: “Είμαι πολύ συγκινημένη για τη σημερινή βραδιά, τιμήσαμε την Αλίκη Περρωτή μία γυναίκα που έδωσε πάρα πολλά στην πατρίδα της και δίνει συνεχώς και πάνω απ’ όλα την αγάπη της στην πατρίδα.”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος τόνισε από την πλευρά του:“ Είναι πολύ σημαντική αυτή η εθελοντική προσφορά της ευεργέτιδος της κ. Περρωτή από συστάσεως του ελληνικού κράτους που στήθηκε πάνω στα χρήματα των ευεργετών μέχρι ακόμα και σήμερα που η Ελλάδα περνάει δύσκολα μέσα από τα μνημόνια μέσα από την πανδημία. Όλο αυτό το σύστημα υγείας το έχουμε ανάγκη, το στηρίζουν οι ευεργέτες και μία από αυτές είναι η κ. Μεροπή. Αξίζουν συγχαρητήρια στην δήμαρχο που πήρε την πρωτοβουλία να αποδώσει αυτό το δύσκολο φόρο τιμής και πιστεύω ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα σε όσους θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν τη χώρα μας, να βοηθούν την υγεία, να βοηθούν τα σχολεία να μπορούμε να φύγουμε μπροστά σαν Ελλάδα.”

Και φυσικά η κα Δ. Θωμαΐδου μας έκανε τη δική της δήλωση: “Είναι μεγάλη τιμή και χαρά σήμερα. Υποδεχόμαστε την ευεργέτιδα του νοσοκομείου μας, του κοσμήματος της πόλης μας και πραγματικά είμαστε πολύ συγκινημένοι διότι πιστεύουμε ότι αυτό το νοσοκομείο έχει βοηθήσει πολύ από το 1923 που ξεκίνησε η όλη ιστορία με τους πρόσφυγες μας. Και βρισκόμαστε εδώ μετά από τόσα χρόνια για να μπορέσουμε να δώσουμε φόρο τιμής στον πατέρα της κας Αλίκης τον ιδρυτή του νοσοκομείου αλλά και στην ίδια γιατί συνεχίζει να είναι αρωγός και με τις άπειρες προσπάθειές τους και με όλη τους την αγάπη για το συνάνθρωπο μας έχουν κάνει να είμαστε και εμείς πολλοί δυνατοί και να μπορούμε να προσφέρουμε και εμείς στο συνάνθρωπο και στην πόλη μας γενικότερα.”

Τέλος, ο κ. Αποστολόπουλος Αθανάσιος ιατρός – καρδιολόγος και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Ιωνία 21ος αιώνας” ανέφερε σχετικά:“Η σημερινή μέρα είναι μία ιδιαιτέρως τιμητική μέρα πραγματικά που η τοπική κοινωνία αλλά και όλη η Ελλάδα δια των υψηλών εκπροσώπων τιμά μία ευεργέτιδα που έχει κάνει την Νέα Ιωνία περήφανη να έχει αυτό το τόσο υψηλού επιπέδου νοσοκομείο. Πραγματικά χάρηκα και εγώ και αισθάνθηκα ιδιαίτερη τιμή που παραβρέθηκα σε αυτήν την πολύ συμβολική υψηλού επιπέδου εκδήλωση.”

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα πλούσιο δείπνο για όλους τους καλεσμένους.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ