Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνέδριο με θέμα τις συνέπειες της Covid-19 στην ψυχική υγεία και τις υπηρεσίες από τον ΠΟΥ και το Υπ. Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διοργανώνουν ένα high-level summit στην Αθήνα στις 22 και 23 Ιουλίου 2021, με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Το εν λόγω summit αποτελεί μέρος (stepping stone) μιας διαδοχικής διαβούλευσης μεταξύ των 53 χωρών που υπάγονται στον Π.Ο.Υ. Ευρώπης και έχει ως σκοπό την εκπόνηση ενός κοινού πλαισίου δράσης μεταξύ των Κρατών-μελών, καθώς και τον σχηματισμό του «European Mental Health Coalition».

Το Συνέδριο αποτελεί σημαντική ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της COVID-19, καθώς οι κοινωνίες ανακάμπτουν από την πανδημία και προσπαθούν να προχωρήσουν, ξεπερνώντας τις αναταραχές που έχουν προκληθεί στα συστήματα υγείας.

Επίσης, θα ενθαρρύνει τη διακρατική συνεργασία για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων προκλήσεων της COVID-19 και την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 09:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις εναρκτήριες ομιλίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν ο Περιφερειακός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Hans Henri P. Kluge, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mαργαρίτης Σχοινάς και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου. Προεδρεύοντες του Συνεδρίου θα είναι η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία θα αναφερθεί στους άξονες και τις θεματικές του Συνεδρίου και στη διακήρυξή του, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικήτας Κακλαμάνης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικών Πολιτικών και Συστημάτων των χωρών του Π.Ο.Υ. Ευρώπης Natasha Azzopardi Muscat.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν Υπουργοί Υγείας Κρατών-μελών του Π.Ο.Υ. Ευρώπης, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και διαδικτυακά, πρόσωπα αναφοράς (focal points), καθώς και ομάδα εμπειρογνωμόνων (Technical Advisory Group) του Π.Ο.Υ.

Το Συνέδριο διοργανώνεται σε υβριδική μορφή προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις των υγειονομικών και κοινωνικών μέτρων και προβλέψεων, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία COVID- 19.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά) και οι εργασίες του θα μεταδίδονται από τη σελίδα του Υπουργείου Υγείας στο Facebook.

Για την συμμετοχή σας στο Συνέδριο μπορείτε να συνδεθείτε στους παρακάτω συνδέσμους (links):
Για την Πέμπτη 22/07https://www.facebook.com/events/968327963711127
Για την Παρασκευή 23/07https://www.facebook.com/events/817233898776034
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ