Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κάθε μέρα νέο ρεκόρ εμβολιασμών – Εξετάζεται χαλάρωση των μέτρων για όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

«Γκάζι» έχει πατήσει ο μηχανισμός «Ελευθερία» στη χώρα, καθώς κάθε μέρα σημειώνεται νέο ρεκόρ ημερησίων εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως δήλωσε και η Βάνα Παπαευαγγέλου, οι ειδικοί εξετάζουν τη χαλάρωση των μέτρων μεταξύ των εμβολιασμένων, με πρώτο την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Η λοιμωξιολόγος τόνισε πως έχουμε έναν μεγάλο αγώνα δρόμου και ένα στοίχημα να ελέγξουμε την πανδημία μέσω του μαζικού εμβολιασμού, πριν οι μεταλλάξεις δυσκολέψουν τον δρόμο μας προς την ελευθερία.

«Ο δικός μας ρόλος πρέπει να είναι να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας μέσω του εμβολιασμού, αλλά και τη βαρετή αλλά απαραίτητη σταθερή χρήση των μέτρων προστασίας», τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία εκτίμησε πως ο ρόλος των πολιτών δεν είναι να μετρούν νέα κρούσματα μεταλλάξεων.

Η Β. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στην πιθανότητα χαλάρωσης των μέτρων στους εμβολιασμένους. «Είναι προφανές ότι το καλοκαίρι και καθώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας μας θα έχει κάνει το εμβόλιο, όσοι επέλεξαν να εμβολιαστούν θα απολαμβάνουν μεγαλύτερες ελευθερίες εντός και εκτός της χώρας μας» είπε, ωστόσο τόνισε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο που βλέπουμε στο Ισραήλ και τη Βρετανία.

«Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις στο πού και πότε οι εμβολιασμένοι μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας» είπε, και τόνισε πως σήμερα στη χώρα μας αν κάποιος εμβολιασμένος κολλήσει τον ιό θα μπορούσε να τον μεταδώσει σε κάποιον που δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

Χωρίς μάσκες ηλικιωμένα ζευγάρια πλήρως εμβολιασμένα

Ωστόσο, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως «αν βρεθούν δύο ζευγάρια πλήρως εμβολιασμένων ηλικιωμένων, ακόμη και σε κλειστό χώρο, μπορούν να μείνουν χωρίς μάσκα, με την προϋπόθεση πως δεν ήρθαν σε επαφή με άτομα υψηλού κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού».

Τέλος, η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο άνοιγμα των ναών, τονίζοντας πως καλό είναι να παραμείνουμε στο προαύλιο, όπως και την ημέρα του Πάσχα να παραμείνουμε σε εξωτερικούς χώρους και να κάνουμε self test πριν βρεθούμε στο γιορτινό τραπέζι. «Η ενδοοικογενειακή διασπορά αποτελεί τον πιο μεγάλο παράγοντα κινδύνου μετάδοσης», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ