Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η μαύρη κωμωδία του Dimitri Danilov «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη μαύρη κωμωδία του Dimitri Danilov «Ο Σεργκέι είναι και πολύ βλάκας» μετέφρασε και σκηνοθετεί η Ταμίλα Κουλίεβα αυτή τη σεζόν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ένα έργο ανατρεπτικό για όλα τα απρόβλεπτα που μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητα μας.

«Θα έλεγα πως το έργο αυτό είναι για το πως στην απλή, συνηθισμένη ζωή ενός ανθρώπου της “ διπλανής πόρτας”, ανά πάσα στιγμή μπορεί να εισβάλει κάτι ανεξήγητο – και πως αναγκαστικά ο άνθρωπος, καλείται να αντιμετωπίσει και να αντιδράσει σ’ αυτή την εισβολή. Μαζί με την πολιτική σάτιρα, την απόρριψη του απολυταρχισμού, τις ακραίες φιλελεύθερες ιδέες, τον παραλογισμό της προτεινόμενης συνθήκης του έργου, υπάρχει ένας βασικός άξονας, ως προβληματισμός στο έργο – η ύπαρξη του ατόμου και της ατομικής ευθύνης – απέναντι στον εγκλωβισμό του συστήματος και στην προσωπική αντίληψη για τον κόσμο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ταμίλα Κουλίεβα.

«Το διάλεξα αυτό το έργο γιατί τα μηνύματα που δίνει με αφορούν. Με αφορά και ο τρόπος με τον οποίο ο συγγραφέας προτείνει να τα επικοινωνήσουμε, ενώ είναι ένα σύγχρονο έργο, που αντικατοπτρίζει την ζωή μας…Τις ανησυχίες μας …Τις δικές μου σίγουρα.. Και το βασικότερο είναι, ότι έχει πολύ χιούμορ, μαύρο χιούμορ, έξυπνο χιούμορ», συμπληρώνει η σκηνοθέτης.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας νεαρός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, λαμβάνει ξαφνικά ένα δέμα και η ζωή του μετατρέπεται σε μαύρη κωμωδία.

Το μυστηριώδες πακέτο δεν το φέρνει ένας courier αλλά… τρεις. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι courier δεν παραδίδουν αμέσως το δέμα. Παραμένουν στο σπίτι του Σεργκέι, συζητάνε άσχετα πράγματα και στο ερώτημα πότε επιτέλους θα φύγουν και θα τον αφήσουν στην ησυχία του, η απάντηση είναι: «Αφού σας είπαμε, όταν σας πήραμε τηλέφωνο, ότι θα είμαστε στο σπίτι σας στη διάρκεια μιας ώρας. Και τώρα πρέπει να μείνουμε μαζί σας μια ώρα».

Πώς αντιμετωπίζει κάνεις αυτή την παράδοξη κατάσταση; Ποιοι είναι αυτοί οι courier και τι θέλουν; Τι έχει μέσα το δέμα; Και γιατί ο Σεργκέι, ένας λογικός, υγιής, νεαρός προγραμματιστής είναι «…και πολύ βλάκας;».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς- Κοστούμια: Περικλής Κονδυλάτος – Βασίλης Ζούλιας

Μουσική: Dof Twogee

Τραγούδια: ΛΕΞ

Φωνή της «Αξιωματικού Γκαλαβνιά»: Κατερίνα Παναγιώτου

Μουσική διδασκαλία : Λία Βίσση

Ελεύθερη απόδοση των στίχων του τραγουδιού: Στρατής Πασχάλης

Σχεδιασμός φωτισμών: Έλενα Πετροπούλου

Κινησιολογία, χορογραφία: Κική Μπάκα

Παίζουν: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σαμουήλ Ακίνολα, Πάνος Ζυγούρος, Αλίκη Κακολύρη και ο Γρηγόρης Καραντινάκης

Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ. μ. στην κεντρική σκηνή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ