Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η εφορία έρχεται στο κινητό μας: Ενημέρωση, πληρωμή φόρων και έκδοση τιμολογίων με ένα app

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νέο application της ΑΑΔΕ θα υποστηρίζει μια σειρά από υπηρεσίες και θα μοιάζει με… φορολογικό ημερολόγιο

Εντός των ημερών έρχεται νέα εφαρμογή με την οποία φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα μπορούν μέσω του κινητού τους να ενημερώνονται για τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, να προβαίνουν στην τακτοποίησή τους και να εκδίδουν τιμολόγια/δελτία αποστολής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των ψηφιακών δυνατοτήτων, υπουργείο Οικονομικών και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προωθούν μια εφαρμογή, η οποία θα καθιστά το κινητό τηλέφωνο βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τη φορολογική αρχή και διεκπεραίωσης των φορολογικών υποχρεώσεων.

Μήνες τώρα η ΑΑΔΕ προετοιμάζει την καινούργια εφαρμογή (application) η οποία στην πλήρη της ανάπτυξη θα ενσωματώνει και έναν ψηφιακό βοηθό κατά τα πρότυπα του chatbox της ψηφιακής πύλης του δημοσίου, gov.gr.

Το νέο application της ΑΑΔΕ θα υποστηρίζει μια σειρά από υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων:

  • Πληρωμή φόρων. Εύκολα και ακόμα καλύτερα με τη χρήση του συστήματος IRIS, οι πληρωμές σε λίγα δευτερόλεπτα θα περνούν στην καρτέλα του φορολογούμενου ενώ ένα σύστημα ειδοποιήσεων θα διασφαλίζει ότι ο φορολογούμενος δεν άφησε απλήρωτους τους φόρους, επειδή ξέχασε την προθεσμία.
  • Επιστροφές και κέρδη. Εκτός από τις υποχρεώσεις πληρωμών (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ρυθμίσεις δόσεων) η εφαρμογή θα ενημερώνει και για τυχόν επιστροφές φόρου ή κέρδη από φορολοταρία.
    Έγγραφα και πιστοποιητικά. Δεν θα χρειάζεται να εκδίδονται κάθε φορά που τα χρειάζεται ο φορολογούμενος αλλά θα αποθηκεύονται στην εφαρμογή.
  • Τιμολόγια. Επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μπορούν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου να εκδίδουν τιμολόγια δωρεάν για όσους εγγραφούν στην εφαρμογή. Τα τιμολόγια αποθηκεύονται αυτόματα και διαβιβάζονται στα ηλεκτρονικά βιβλία.
  • Ψηφιακά δελτία αποστολής. Σταδιακά θα γίνουν υποχρεωτικά σε όλη την αγορά ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος, καθώς τα χάρτινα δελτία αποστολής συνεχίζουν να αφήνουν ανοιχτές τρύπες φοροδιαφυγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ