Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ασφαλιστική ικανότητα σε όλους όσοι χρωστούν έως 100 ευρώ»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ασφαλιστική ικανότητα θα χορηγείται πλέον σε όσους έχουν καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ, μέχρι 100 ευρώ», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε, «με αυτό το μέτρο αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 70.000 πολίτες. Πριν από λίγους μήνες κάναμε μια μεταρρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν χρέη θα μπορούν να καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά δεν θα έχουν πρόσβαση σε ιδιώτες γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές. Από αυτή τη μεταρρύθμιση υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως, για παράδειγμα, οι πληττόμενοι από φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές».

Δώρο Πάσχα

Για το δώρο Πάσχα, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού επηρεάζει θετικά το δώρο Πάσχα, το οποίο αυξάνεται στα 415 ευρώ και καταβάλλεται υποχρεωτικά από τους εργοδότες. Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου συμπλήρωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει προς τα επάνω το δώρο Χριστουγέννων, το επίδομα αδείας, αλλά και το επίδομα ανεργίας, που αυξήθηκε στα 510 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, θα πληρωθούν οι κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ και τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ