Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αποκάλυψη από μια από τους 38 πρόσφυγες του Έβρου: Οι Τούρκοι μας χώρισαν και μας έριξαν σε ελληνικό νησί

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια από τους 38 πρόσφυγες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αποκάλυψε πως οι Τούρκοι τους χώρισαν και τους έριξαν σε ελληνικό έδαφος.

Η πρόσφυγας που κατάφερε να εξηγήσει στις ελληνικές αρχές που βρίσκονταν και να διασωθεί, αποκάλυψε μιλώντας στο Channel 4, ότι ήταν οι Τούρκοι εκείνοι που χώρισαν τους πρόσφυγες και τους έριξαν σε ελληνικό έδαφος.

«Οι Τούρκοι μας χώρισαν 2 φορές. Ήμασταν 50 άνθρωποι, που μας απέλασαν από την Τουρκία, σε ελληνικό νησί. Τότε οι Τούρκοι μας έσπρωξαν σε δεύτερο νησί και πέταξαν πολλά άτομα σε αυτό το νησί και μας χώρισαν σαν να ήμασταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο πλευρών, την ελληνική και την τουρκική.

Οι ελληνικές αρχές χρησιμοποιώντας drone κατάφεραν να εντοπίσουν την ομάδα των προσφύγων σε ελληνικό έδαφος. Οι ελληνικές αρχές κινητοποιήθηκαν και τους εντόπισαν».

Οι πρόσφυγες που βρίσκονται πλέον στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου είναι 38 άτομα. Πρόκειται για 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, όλοι καλά στην υγεία τους.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ανέφερε σε δήλωσή του:«Επισήμως οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας. Η τουρκική χωροφυλακή τους πίεσε με απειλή χρήσης βίας να έρθουν προς την Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ