Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος οι Δήμοι Σαρωνικού – Λαυρεωτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίασε η κοινή διαπαραταξιακή επιτροπή των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής και οι Ενεργοί Πολίτες Δήμου Σαρωνικού με αφορμή την έναρξη εργασιών τοποθέτησης της πρώτης ανεμογεννήτριας στο Πάνειο Όρος.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, Βασίλης Μπούτσης, Χρήστος Γκίνης, Ευάγγελος Ζεκάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σαρωνικού Χρήστος Τσιγαρίδας, Τάνια Γαλανοπούλου και Ακριβή Καρούμπαλη, ο Σύμβουλος της Κοινότητας Καλυβίων Βασίλης Φλωρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιλτιάδης Κλάπας, ενώ από τον Δήμο Λαυρεωτικής οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Ιατρού και Σωτήρης Ιατρού, καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κερατέας Απόστολος Ζορμπάς.

Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο εκδόθηκε η άδεια εγκατάστασης της πρώτης ανεμογεννήτριας και για την έναρξη των εργασιών του έργου εν μέσω πανδημίας, καθώς και για τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς του Δήμου Σαρωνικού προκειμένου να διακοπούν οι εργασίες κατασκευής τόσο με τη συγκέντρωση πολιτών και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Σαρωνικού στο σημείο, όσο και με τη δικαστική αναστολή από το Ειρηνοδικείο Λαυρίου που πέτυχε ο Δήμος μέχρι τις 18 Μαΐου.

Σημειώθηκε δε το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του Πάνειου Όρους, το οποίο δεν πρέπει να καταστραφεί, ως συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.

Η Επιτροπή κατέληξε στις εξής αποφάσεις:
1. Να συγκληθούν άμεσα τα Τοπικά Συμβούλια Καλυβίων και Κερατέας και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, προκειμένου να ληφθεί απόφαση επί της διαμορφωμένης κατάστασης και για τις επόμενες ενέργειες για την αποφυγή περαιτέρω εργασιών και της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος.
2. Να στηριχτεί η νομική διαδικασία, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει με αίτημα του Δήμου Σαρωνικού στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου.
3. Να εξεταστούν τα στοιχεία βάση των οποίων εκδόθηκε η άδεια δόμησης στην ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου και να αξιολογηθεί η δυνατότητα ανάκλησής της.
4. Να γίνει ενημέρωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος.
5. Να ξεκινήσει ενημέρωση των πολιτών των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ