Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ανοιξε ο δρόμος για το γήπεδο της ΑΕΚ

Δημοσιεύθηκε

στις


Δημοσιεύθηκαν σήμερα οι δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανάβουν το πράσινο φως για να προχωρήσουν τα έργα κατασκευής του γηπέδου “Αγιά Σοφιά” της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Όπως είχαμε προαναγγείλει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρης Ρίζος δημοσίευσε τις αποφάσεις της Ολομέλειας με τις οποίες ομόφωνα απορρίπτονται οι προσφυγές, καθώς οι ισχυρισμοί Δήμου και κατοίκων κρίθηκαν άλλοι ως αβάσιμοι και άλλοι ως αόριστοι από το Σώμα.
Θυμίζουμε πως ο Δήμος ζητούσε, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική. 
Πλέον ΑΕΚ αναμένεται να πάρει, χωρίς άλλα εμπόδια, την οικοδομική άδεια για να ξεκινήσει τα έργα στο γνωστό οικόπεδο, όπου ήταν η ιστορική της εδρα για πολλές δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης:

Αλλο ένα βήμα για την Αγιά Σοφιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ