Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αγωγοί φυσικού αερίου 540 χιλιομετρων στη Στερεά Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου σε έξι πόλεις της Στερεάς Ελλάδας: τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, την Άμφισσα και το Καρπενήσι.

Πρόκειται για ένα δίκτυο 540 χιλιομέτρων, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023 και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει οικιακούς, εμπορικούς αλλά και βιομηχανικούς καταναλωτές, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

Σχεδόν 90 εκ ευρώ προϋπολογισμός

Συγκεκριμένα, μέχρι το 2036 θα έχουν συνδεθεί 42.500 καταναλωτές και πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ κατά 18,1 εκατ. ενώ ο συνολικός του προϋπολογισμός φτάνει τα 88,1 εκατ. ευρώ.

Οπως ανέφεραν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, και ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΔΑ, Βασίλης Κοτρώνης, σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε στη Λαμία, το έργο αυτό ξεκίνησε με περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ήταν παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

«Πρόκειται για ένα έργο είναι βαθιά κοινωνικό, ένα έργο που έρχεται να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές ανισότητες και τις κοινωνικές αδικίες» σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για να συμπληρώσει πως, «είναι ένα έργο που ξεπερνά κόμματα ιδεολογίες και παρατάξεις.

«Τα έργα αυτά φέρνουν επανάσταση ανάπτυξης και προόδου στην περιοχή, κρατώντας τους νέους στον τόπο τους για να μπορούν να δουλέψουν και να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά, από την πλευρά του, ο κ. Τσάκας.

Παράλληλα, σύμφωνα με γνωστή ιστοσελίδα, έκανε συγκεκριμένη αναφορά στο πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για την περίοδο 2021-2025, τονίζοντας ότι «είναι το μεγαλύτερο έργο επέκτασης δικτύων διανομής φυσικού αερίου που τρέχει αυτή την περίοδο στην Ευρώπη» καθώς -όπως είπε- «το φυσικό αέριο φτάνει σε 36 πόλεις με 2.000 νέα χιλιόμετρα δικτύου και με περισσότερες από 170.000 νέες συνδέσεις καταναλωτών». 

Μέγαλη νίκη της Περιφέρειας το πρόγραμμα

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι δήμαρχοι Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, Χαλκίδας Ελένη Βάκα, Λιβαδειάς Γιάννης Ταγκαλέγκας, Θηβών Γιώργος Αναστασίου, Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής και Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, μαζί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

«Σήμερα μοιραζόμαστε μία μεγάλη χαρά για μία μεγάλη νίκη της περιφέρειας» υπογράμμισε ο κ. Σπανός κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για να σημειώσει ότι «το συγκεκριμένο έργο ήταν ο μεγάλος στόχος, από τότε που το αγκάλιασε προσωπικά ο Κώστας Μπακογιάννης και ολοκλήρωσε μία σημαντική συμφωνία».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ